A francia listavezetőhöz látogat a Körmend

Az Egis Körmend a FIBA Europe Cup 3. fordulójában a francia bajnokságot vezető ASVEL-hez látogat.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, 3. forduló
ASVEL Lyon-Villeurbanne (francia, 2-0) - Egis Körmend (magyar, 1-2)
2015.11.09., kedd, 20:00

A szezon eddigi legnehezebb mérkőzésére készül az Egis Körmend együttese, mely múlt héten szerezte meg első győzelmét a FIBA Europe Cupban. Teo Cizmic tanítványai a francia élvonal első helyezettjéhez, a ProA-ban 6-1-es mérleggel rendelkező Lyon-Villeurbanne ASVEL csapatához látogatnak.

A házigazdák egyértelműen a védekezésbeli hatékonyságuknak köszönhetik sikerességüket. Eddigi hét bajnoki mérkőzésükön átlagban 64,3 pontot kaptak, mely a második legjobb az élvonalban. Ezen felül 76,3 dobott pontot átlagolnak, 47%-os mezőny és 36%-os triplamutatóval. Legyőzték többek között a tavalyi ezüstérmes Strasbourgot, a jelenleg 4. helyen álló Antibes-t. Eddigi egyetlen vereségüket hazai pályán, egy elképesztően pontszegény (57-58) találkozón szenvedték el, amikor az összesen két sikerrel álló Cholet legyőzte őket. A franciák két mérkőzést játszottak a nemzetközi porondon ebben a szezonban. Az elsőn a holland Groningen otthonában úgy diadalmaskodtak 19 pontos fölénnyel, hogy Jean-Charles és Andersen pályára sem kerültek. Múlt kedden a belga Mons-Hainaut-t fogadták, az első negyedben hat, a harmadikban 17 ponttal bizonyultak jobbnak, újfent magabiztos sikert arattak. Ezen tények tükrében - bár nem szabad feltett kézzel kimenni a pályára - a Körmend számára a tisztes helyállás lehet a legfőbb cél. Persze bármelyik csapat szolgálhat meglepetéssel, de sok tényező együttállásához lenne ahhoz szükség, hogy a piros-feketék győztesen hagyhassák el Franciaországot. 

Úrrá lett a belgiumi és paksi nagy különbségű vereségen és fáradtságon a Vas megyei alakulat. Bár az egymás elleni összevetésben nem állnak jobban, mégis joggal örülhetnek a múlt keddi, Groningen felett aratott győzelemnek, a hétvégi bajnoki fordulóban pedig egy negyednyi altatás után könnyedén, nagy különbséggel lépték le a Nyíregyházát Ferencz Csabáék. A piros-fekete hívek külön örülhettek annak, hogy az imént említett válogatott bedobó végre jó dobóformát mutatott, mely nemcsak a holnapi mérkőzés, hanem a közel- és távoli jövő szempontjából is fontos tényező. Elsősorban a védekezésre kell koncentrálnia a Körmendnek, mert ha már rögtön az elején elkapja a fonalat az ASVEL, bedobják magukat a hazaiak, akkor már nehezen lehet feltartóztatni a hazaiakat. Ha egyben lesz és csapatként funkcionál a Körmend, akkor legyen bármi is a végeredmény, elégedettek lehetnek a piros-feketék.

A mérkőzésről élőképes közvetítés és szöveges tudósítás is lesz a FIBA Europe hivatalos honlapján és Youtube-csatornáján, ezeket a későbbiekben közzé is tesszük.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide: Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus