A harmadik negyedben összeesett az Olaj

Az első félidő jó játéka után a Szolnoki Olaj KK a harmadik negyedben összeesett, így végül simán nyert a Crvena Zvezda a Tiszaligetben.

Adria Liga, alapszakasz, 7. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-4) - Crvena Zvezda (szerb, 7-0) 65-89
(26-27, 16-22, 5-28, 18-12)

Szolnoki Olaj KK: Jones 11, Szinovec 7, Vojvoda 14/3, Lóránt 4, Báder 2.
Csere: Keller 6, Milosevics 13/3, Petty 3, Brkics 5/3.

Crvena Zvezda: Williams 12/9, Jenkins 17/6, Dangubics 14/6, Mitrovics 8, Marjanovics 6.
Csere: Lazics 3/3, Blazic 8/3, Zirbes 4, Jovics 7/3, Kalinics 7/3, Rebics 1, Tejics 2.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Jenkins vezetésével kezdett be a Crvena Zvezda, 2+1-e után már 8-0-ra vezetett a veretlen listavezető a második perc közepén. Jones kezdte meg a pontgyártást hazai részről, Vojvoda ziccere után pedig zárkózott az Olaj a 4. perc végén (6-10). Williamst kintről, Mitrovicsot pedig a palánk alatt nem lehetett tartani, így hiába szerzett folyamatosan pontokat a Szolnok - Keller mellett betalált Lóránt és triplából Vojvoda is -, a különbség stagnált 4-8 pont között. A 9. perc közepén Kalinics két büntetője után először nőtt 10 pontra távolság, a negyed utolsó másfél perce azonban nagyon jól sikerült a magyaroknak: Vojvoda kettese után Petty megszerezte első pontjait a szolnokiaknál két büntető révén, Vojvoda aztán jól passzolt a hármast értékesítő Milosevicsnek, Petty labdaszerzése után pedig megint Vojvoda talált be, ennek a 9-0-nak köszönhetően csökkent 1 pontra a hazaiak hátránya (26-27).

A második felvonás elején a szerbek második sora is megvillant, Blazic 2+1-e után Jovics és Lazics is triplát dobott, így megint megnyugtató volt a Zvezda előnye - az első negyed ipari ponttermelése után azonban jóval visszafogottabbak voltak a csapatok, a negyed első négy percében összesen 5, illetve 9 pont született (31-36). Marjanovics törte meg a több mint egyperces kosárcsendet, Brkics triplájára pedig Williams két ugyanilyen kosárral válaszolt, megint 10-re nőtt a vendéglátók lemaradása (34-44). 6-10 pont közé beállt ezt követően a távolság - a vendégek ugyan válaszolgattak a Szolnok által szerzett kosarakra, de egyre inkább kezdte csökkenteni lemaradását Dragan Alekszics együttese. A 19. percben Milosevics kosara után már csak 5 egység volt a differencia a két fél között, Jovics még ugyanebben a percben eredményes volt, és ez lett a félidő vége is (42-49).

A fordulást követően jött az igazi feketeleves. Jenkins örömjátékát hozta ez a felvonás, képtelen volt hibázni az amerikai hátvéd: 12 pontot szerzett a második félidő első öt percében, mellette Dangubics is behintett egy-egy triplát és duplát, Marjanovics pedig a palánk alól volt eredményes. Ami nagyobb baj volt, hogy eközben az Olaj támadójátéka teljes csődöt mondott, a tiszta középtávoli dobások is kimaradtak, három percig képtelen volt a magyar csapat pontot szerezni, és a következő két minutumban is csak Milosevics egy jó kettesét és Brkics egy büntetőjét írhatták fel melléjük a statisztikusok. A 26. perc kezdetén így már 23 ponttal állt jobban a Zvezda (68-45), gyakorlatilag lezárult a mérkőzés érdemi szakasza. Keller szép lepördülés után talált be, de ezek voltak a Szolnok utolsó pontjai a harmadik negyedben, a két percre kicsit megálló vendégek pedig újra felpörögtek, Kalinics 30. perc elején dobott hármasával megvolt a közte 30 is (47-77), ez volt a negyed vége is.

Az utolsó játékrészben leginkább mindkét gárda már csak a lefújást várta, négy és fél perc alatt összesen 2-2 pontra voltak képesek a felek - a hazaiaknál Vojvoda, a szerbeknél pedig Zirbes volt eredménye (49-79). Büntetőkkel jött kicsit közelebb az Olaj, 23 pont volt a legkisebb különbség, viszont ennél közelebb egyszer sem értek. Egy 7-0-s vendég futással megint 30-cal ment a Zvezda az utolsó két percre fordulva, és bár Szinovec és Milosevics révén a Szolnok válaszolt egy ugyanilyen rohammal, végül simán kikapott, a harmadik negyedben egyáltalán nem voltak partiban nagynevű és kiváló játékosokból álló ellenfelükkel. A végeredmény 65-89 lett, ezzel az Olaj az első meccs után először van újra 50% alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus