A Karpos Sokolit fogadja a Falco

Kedd este 18:30-tól a Falco a Karpos Sokolit fogadja a FIBA Europe Cup csoportkörének harmadik fordulójában - a továbbjutást szem előtt tartva kötelező a siker a szombathelyiek számára.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 3. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 1-1) - Karpos Sokoli (macedón, 0-2)
2017.10.31., kedd, 18:30 (TV - DIGI Sport 2, 18:15)

A Sokoliról többször is írtunk a nyár folyamán, mint az Alba lehetséges BL-ellenfele - előbb augusztus elején, aztán szeptember közepén volt róluk szó.

Két hete csaptak össze a Szolnokkal, akkor is Magyarországon, és az Olaj nagyon magabiztosan legyőzte őket 94-73-ra. Nincsenek nagy formában azóta, hiszen a 2-0-s kezdés után a hazai bajnokságban győztek ugyan a Kumanovo otthonában (83-94), aztán azonban a FIBA Europe Cupban újabb vereséget szenvedtek, méghozzá nem is kicsit, a Nyizsnyij Novgorod 34 ponttal intézte el őket saját pályájukon (67-101), a hétvégén pedig dupla hosszabbítás után kikaptak hazai pályán a Feni Industriestól (103-109) Thaddus McFadden 40 pontos, 7 gólpasszos, 6 pattanót teljesítménye ellenére is. Egyik legjobbjuk, Darko Szokolov ráadásul a hétközben csak 13 percet játszott, hétvégén pályára sem került, az ő távolléte pedig most is nagy veszteség lenne nekik, ha esetleg nem tudja vállalni a játékot.

Jelenlegi keret:
Brown - Szokolov - Csomagics - Labovics - Nikolovszki
Collins - McFadden - Szapundziev - Gjuroszki - Delic

A Falco pont ellentétes utat jár be, hiszen a novgorodi hosszabbításos zakó és a Körmend elleni vereség után a Szolnok ellen egy küzdelmes meccsen sikerült magyar riválisuk fölé kerekedniük a végjátékban, a Kaposvár ellen pedig már egyértelműen az ő akartuk érvényesült, egyre jobb formát mutatnak Govensék. Szokolovtól függetlenül is hozniuk kellene ezt a találkozót, egyrészt azért, mert jobb csapatot alkotnak az eddigiek alapján, másrészt azért, mert az eddigi eredményekből eléggé úgy tűnik, hogy az döntő lehet a továbbjutás szempontjából a Szolnok-Falco-Novgorod trió között, hogy ki veszít mérkőzést a Sokoli ellen, főleg hazai pályán. Ennek az összecsapásnak egyértelmű favoritként futnak neki Szrecsko Szekulovics fiai, és amennyiben a pályán is realizálni tudják a papírformát, úgy egy újabb közönségszórakoztató mérkőzésen arathatnak győzelmet.

A találkozót 18:15-ös műsorkezdettel a DIGI Sport 2 élőben közvetíti, de a holnapi nap folyamán az élőképes stream elérhetőségét is közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Unger Tamás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus