A kiváló kezdés sem ért ezúttal győzelmet az Olajnak

12 pontos előnyt épített ki magának a Szolnok a Zaragoza elleni meccs első negyedében, de végül 80-70-re nyertek a spanyolok.

EuroCup, Második csoportkör, N csoport, 6. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-5) - CAI Zaragoza (spanyol, 4-2) 70-80 (26-17, 11-20, 20-26, 11-17)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 9/3, Kovács 3/3, Vojvoda 20/9, Milosevics 17, Gregory 4.
Csere: Keller -, Vrbanc 10/3, Boriszov 5/3, Jones 2.

CAI Zaragoza: Bellas 9/6, Sastre 5/3, Tomas 9/3, Fotu 5, Norel 9.
Csere: Kravtsov 15, Benzing 3/3, Linhart -, Jelovac 21/15, Henry 2, Swing 2.

Parádésan kezdte a találkozót az Olaj, hiszen Wittmann vezetésével azonnal nekiestek ellenfelüknek, támadásban pontosan játszottak, védekezésben pedig nagyon keményen odatették magukat. Kicsit gyorsan gyűltek a faultok a hazai oldalon, de a spanyolok abszolút nem találták eleinte a Szolnok védekezésének ellenszerét, a 4. perc közepén 12-3-nál kért először időt edzőjük. Egy Benzing-hármast leszámítva semmi nem utalt arra, hogy a Zaragoza kezdi felvenni a ritmust, Boriszov két büntetőjével 12 pont volt a differencia már 3 perccel a negyed vége előtt (18-6). Az első felvonás hátralévő részében Vrbanc, a másik oldalon pedig Bellas és Jelovac voltak a főszereplők - előbbi csak ebben a szakaszban 8 pontot szerzett, ezzel tartotta az előnyét az Olaj, utóbbiak viszont összesen 9-et szedtek össze, 9 egységre vissza is jöttek a spanyolok, miután Vojvoda már ekkor 3 személyi hibával ült a padon (26-17).

A második felvonásban is Jelovac és Vrbanc váltottak kosarat, 28-20 után azonban egy borzasztóan gyenge periódus jött szolnoki részről. Megint gyorsan megvoltak a személyi hibák, a túloldalon viszont sokáig egy sem, a hispánok védekezése azonban ettől függetlenül is kategóriákkal jobb volt, mint az első játékrészben. 5 és fél percig volt pontképtelen a magyar bajnok, nagy szerencse volt, hogy a vendégek is csak kisebb lépésekkel közelítettek ez idő alatt. Eleinte Kravtsovval gyűlt meg Kellerék baja a palánk alatt, majd Tomas hármasával a 16. percben megvolt az első spanyol vezetés is (28-29). Milosevics állt a csapat élére, nagy szükség volt a félidő utolsó 3 és fél percében dobott 6 pontjára, ennek és egy Kovács Péter triplának köszönhetően tudta tartani a lépést a Szolnok a támadásban magasabb fordulatszámra váltó Zaragozával a lépést, így egál lett végül a félidő (37-37).

A fordulás után Bellas nagy percei következtek, az irányító két gólpasszt osztott ki 5 pontért, ő is ugyanennyit dobott 4 perc alatt, vezetésével kezdett meglépni a vendég gárda a támadásban megálló Szolnoktól (41-49). Pór Péter időkérése hatott, Vojvoda kevesebb mint kettő perc alatt bevert 7 pontot, Wittmann duplája után pedig elmondható volt, hogy 2 minutum alatt eltüntette hátrányát a hazai alakulat (50-51). Újra a vendégek percei következtek, Norel kétszer is eredményes volt, Jelovac pedig kintről talált be kétszer is (53-61), de Vojvoda még öt pontot szállított - csak a harmadik 10 perc során 13 egységig jutott -, így nem nagyon nőtt a különbség. Négy büntető zárta le a negyedet, kettőt Henry, kettőt pedig Wittmann jegyzett, így 57-63-mal fordultak a felek a záró felvonásra.

Az utolsó negyed megint nem kezdődött jól a magyarok szempontjából, képtelen volt jó dobóhelyzeteket kialakítani Pór Péter együttese, és bár egy ideig legalább védekezésben nem volt gond, Kravcovot testtel nem tudta megtartani senki, ebből dobott egy kosarat ő maga, illetve adott egy gólpasszt egy sima ziccerre Jelovacnak, megvolt a közte 10 a spanyoloknak, először a mérkőzés folyamán (57-67). Időt is kértek a hazaiak, aminek eleinte nem volt eredménye hátul, viszont a támadójáték beindult, Milosevics 2+1-e után Jones középtávolról megszerezte első kosarát, Boriszov hármasával pedig visszajött a Szolnok 6 pontra valamivel több mint 4 perccel a vége előtt (65-71). Itt a vendégek kértek jókor időt - a magyar csapat két és fél percig nem tudott kosarat szerezni, a túloldalon viszont Kravtsov kettőt is, Jelovac pedig egy triplával eldöntötte a találkozó sorsát két perccel a vége előtt (65-77). Végül 80-70-re nyert a Zaragoza, ezzel tovább is jutottak a spanyolok a következő körbe.
 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus