A Körmendnek a Bnei Herzliya ellen kell nyernie

Szerda este 17:30-tól az Egis Körmend csapata a Bnei Herzliyát fogadja a FIBA Europe Cup második csoportkörének mindent eldöntő, 6. fordulójában. A mérkőzés felvezetőjét olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, N-csoport, 6. forduló
Egis Körmend (magyar, 3-2) - Bnei Herzliya (izraeli, 1-4)
2017.01.25., szerda, 17:30 (TV - DIGI Sport 1, 17:15)

Az izraelieket bemutattuk már az első egymás elleni meccs előtt, három hete, illetve múltjukról és a játékosokról írtunk bővebben november végén is - azóta nem volt náluk változás.

Várható rotáció:
Green - Rubin - Mashour - Kanacevic - Adrien
Sharp/Leumi - Zelkovits - Maayan - Dennis - Jacko

Az izraeliek nincsenek nagy formában eddig 2017-ben, hiszen a Körmend ellen elszenvedett 17 pontos vereség óta 5 meccsből hármat elveszítettek. Az izraeli bajnokságban 9-6-tal így is a harmadik helyen állnak még, otthon ráadásul a Bajnokok Ligájában szereplő Maccabi Rand Mediát tudták legyőzni (71-69), de kikaptak a Maccabi Haifa (99-65) és a Hapoel Eilat (91-84) vendégeként is, két olyan gárdától, amely mögöttük áll a tabellán. A FIBA Europe Cupban azzal a Körmend elleni vereséggel el is szálltak, de a Minszket még megverték a 4. körben (88-77), aztán kiütéses zakóba szaladtak bele a Nanterre otthonában (107-71), így állnak most 1-4-gyel. Érdekesség, hogy december 4-e óta, tehát több mint másfél hónapja nem nyertek idegenben, azóta 5 meccsből 5-öt elbuktak saját pályájuktól távol.

A Körmend érdekes időszakon van túl, hiszen Gasper Potocnik kinevezése óta kifejezetten jól játszik a gárda, mondhatni bombaformában hozták le december végét és január elejét. Két meccs erejéig egy kicsit bekavart Parrish Petty helyzete, a Szolnok és a Minszk elleni vereségeknél rá nem számíthatott az együttes, de a hétvégén visszatért, a vasi alakulat pedig a győzelem ösvényére - újabb nagyarányú diadalt arattak, ezúttal a Szedeák ellen. Petty nyilván most is játszani fog, márpedig ha teljes "fegyverzetben" lépnek pályára, és meg tudják közelíteni azt a szintet, amit Potocnik vezetése alatt eddig, akkor egyértelműen a mérkőzés esélyesei még akkor is, ha a vendégek jó erőkből állnak a mérlegük ellenére is.

Nagy különbség ugyanis, hogy a Bnei Herzliyának ez a találkozó már csak egy szükséges rossz, utazni kell, játszani kell, de igazából semmi tétje nincs már számukra ennek a meccsnek. Nem úgy a Körmendnek, amely még tovább is juthat, ha legyőzi mostani ellenfelét, illetve a többi csoportban megfelelően alakulnak az eredmények, vagy ha a Nanterre kikap Fehéroroszországban - a franciák Minszk elleni mérkőzése egy időben lesz ezzel az összecsapással. A többi, a továbbjutás szempontjából érdekes mérkőzés mind ugyanebben az időpontban vagy később kezdődik, úgyhogy ha megvan a győzelem, akkor is lesz még min izgulni - a lehetséges forgatókönyveket egyébként a múlt héten már kifejtettük.

A találkozót a DIGI Sport 1 17:15-ös műsorkezdettel élőben közvetíti. Lesz természetesen az interneten is elérhető stream az összecsapásról, ennek linkjét a holnap nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus