A kupadöntőért a Pistoia ellen nyerni kell Perléknek!

Elmúlt heti, Reggio Emilia-i papírforma veresége után egyik közvetlen riválisa, a Pistoia ellen már otthon javítana a Perl-alakulat.

Ahogy haladunk a szezon "dereka" felé, úgy kerül egyre magasabbra a léc Capo d' Orlandóban. Míg az évad előtt a legtöbben azt gondoltuk, Perlék a Serie A hátsó fertályában fogják végigküzdeni a bajnokságot, addig most már ott tartunk, hogy az Orlandina Basket egy szinte példátlan őszi sérüléshullám mellett is a táblázat első felében harcol azért, hogy februárban ott lehessen Riminiben az olasz kupa nyolcas döntőjében. Ma, az olasz bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában kulcsmeccs előtt áll honfitársunk alakulata, hiszen az egyik közvetlen riválisának számító, a legjobb nyolcról jelenleg épphogy lecsúszó Pistoia Basketettel (4-6-os mérleggel a 9-ek) szemben megnyugtató előnyt szerezhetnek 4 fordulóval az őszi szezon zárása előtt.

Sajnos már-már természetes ez a Caponál ezen az őszön: megint tartalékosan állnak fel Zoliék, ráadásul a két horvát center, Mario Delas és Sandro Nicevic hiánya alapvető szerkezeti gondokat okoz Di Carlo mesternek. Persze a 43 éves szakembert nem kell félteni, eddig zseniálisan "lavírozott" a szinte mindig foghíjas keretével. Ami jó hír, és lekopogjuk, válogatottunk térdsérülése már a múlté, és Zolinak már arra is volt ideje, hogy egy videóban válaszoljon az #AskZozo kampányban, jelentős részben honlapunkon keresztül hozzá intézett kérdésekre.

Zozoék soros ellenfele a The Flexx Pistoia lesz. Az egykori Toronto Raptors profi, Vincenzo Esposito csapatának idei szereplése nagyon kétarcú: hazai mérlegük hiába imponáló, idegenben eddig minden meccsüket simán elbukták. A vendégek egyik vezére az a Ronald Moore, akire Székesfehérvárott jó szívvel emlékezhetnek vissza, a nálunk is méltán népszerű Ronnie fehérvári színekben, 2013-ban bajnoki címet ünnepelhetett a magyar Nb1-ben. Moore mellett egy jó szemmel kiválasztott "rookie", Terran Petteway felel a pontokért, de honfitársa, aki szintén fiatal újonc-profi, Nathan Boothe is jó választásnak tűnik eddig.

A vendégek nagyon hatékony pick and roll játékának egyik kulcsa pedig az az Andrea Crosariol, aki 32 évesen, ezen az őszön élete legjobb formájában játszik. A hazaiaknak ügyelniük kell, hogy minél kevesebb labdavesztésük legyen, hiszen a Pistoia erős fegyverének számít az, hogy villámgyorsan és hatékonyan tudják lezárni a gyors indításokat és ellentámadásokat. Ebben a gárda két színesbőrű olasz fiatalembere, David Cournooh és Eric Lombardi jár az élen, Perlék esélyei azonban így is nagyon jók, sőt megkockáztatjuk, legalább annyira papírforma lehet mai sikerük, amennyire papírforma volt elmúlt heti kudarcuk a Reggio Emilia ellen.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando (5-5) - The Flexx Pistoia (4-6) olasz bajnoki mérkőzést a toszkánai TVL élőben közvetíti. A csatorna élőképének elérhetősége az interneten nem ismert, így csak a mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, az  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                                   A Serie A 11. fordulójának teljes programja:       

                      A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Orlandinabasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus