A Ludwigsburgot fogadja a Szolnok

Kedden este 18:30-tól az MHP Riesen Ludwigsburg együttesét fogadja a Szolnoki Olaj KK a Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában. A meccs beharangozóját olvashatjátok!

Bajnokok Ligája, E csoport, 10. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) - MHP Riesen Ludwigsburg (német, 6-3)
2016.12.20., kedd, 18:30 (TV - Sport1, 18:15)

A német klub múltját, keretét augusztus végén bemutattuk már részletesebben, és volt róluk szó az első egymás elleni mérkőzés előtt, november elején is. Azóta két játékost igazoltak. Egyrészt egy héttel az Olaj elleni BL-meccs után szerződtették a 31 éves, 191 centis amerikai hátvédet, Clifford Hammondsot, aki korábban két évet (2013-15) lehúzott az ALBA Berlinben, és mindkét idényben a német első osztály legjobb védőjének választották. Másrészt november végén érkezett hozzájuk a 26 éves, 196 centi magas, amerikai dobóhátvéd, Drew Crawford, aki eddigi két profi szezonjában megfordult a D-Ligában és Izraelben. Mióta nem draftolták 2014-ben, minden évben nyári ligázott, idén ott volt a Toronto Raptors edzőtáborában is, de a kanadaiak október végén kitették a keretből.

Várható rotáció:
Hammonds - McCray - Cotton - Martin - Thiemann
Loesing - Crawford/Kone - Toppert - Boone/Breunig - Cooley

Az első mérkőzésre még 0-2-es mérleggel érkeztek a németek (is), azóta nagyot fordult velük a világ - igaz, az első két találkozót is csak hajszállal bukták el. Mindössze a Partizan tudta őket legyőzni azóta, ők is csak 86-82-re Belgrádban, de megverték hazai pályán az AEK Athént (72-67), a Besiktast (89-83) és a legutóbbi fordulóban a Zielona Gorát (87-77), idegenben pedig a Charleroi-t (78-96) és a Sassarit (79-80), így most 6-3-as mérleggel ott vannak az AEK-kel a 2-3. helyen. A bajnokság más tészta, ott rengeteg összecsapást előre lejátszottak, így az elmúlt több mint 6 hétben összesen 5 ütközetet kellett megvívniuk, amiket 2-3-as mérleggel hoztak le - a kötelezőket (Giessen, Bremerhaven) behúzták, a komolyabb csapatok ellen (Bayern, ALBA Berlin, Medi Bayreuth) kikaptak, tegnap például a Münchentől elég csúnyán (94-65), így 7-7-tel a 9. helyen állnak jelenleg.

Az Olajnál is felemás a helyzet, de nem ilyen szempontból. A magyar bajnokságban a Vasas és az ASE otthoni legyőzése mellett idegenben nem termett babér a címvédőnek az utóbbi négy fordulóban, hiszen az Alba otthonában rangadót buktak, a hétvégén pedig a Kaposvár intézte el őket, nem mellesleg az 51-19-es lepattanóaránynak köszönhetően. A BL-ben a legutóbbi két körben egészen vállalható játékot mutatott be Sztojan Ivkovics együttese, legutóbb még Vojvoda Dávid nélkül is sokáig szorossá tudták tenni a Sassari elleni összecsapást, de 1-8-as mérlegével továbbra is csoportutolsó a gárda. Nem túl jó előjel a mérkőzés előtt a Ludwigsburg két új amerikaija, akikkel gyengébbek egészen biztosan nem lettek, és az sem, hogy a Kaposvár elleni vereség után Ivkovics azt nyilatkozta, fáradt a társaság - ez egy ilyen mély német együttes ellen nem sok jót sejtet.

Alapvetően nem csak az első, 43 ponttal elbukott összecsapás miatt esélyesebbek a vendégek, jóval markánsabb csapatot alkotnak. Talán lenézhetik a Szolnokot, bár ez pont a németekre nem igazán jellemző, az pedig szinte biztos, hogy keményen oda fogják tenni magukat, hiszen hiába állnak 6-3-mal, a csoport közepe borzasztóan szoros - tőlük két meccsre van csak az ötödik Sassari és a hatodik Zielona Gora, nem engedhetik meg maguknak a vereséget. Az Olajnak is nagyon kellene a siker, nekik a FIBA Europe Cupba való továbbjutás szempontjából 5 meccsből 3-at meg kellene nyerni (3 győzelem a B és a C csoport miatt már szinte biztos, hogy nem lesz elég a két legjobb csoporthetedik mérleghez, még ha meg is előznék ezzel a Charleroi-t), és még mennek a Partizanhoz és fogadják a Besiktast, szóval gyakorlatilag ez az utolsó szalmaszál. Ennek ellenére azért itt komoly bravúr lenne egy hazai győzelem az eddig látottak és a két gárda állománya alapján is.

A találkozót a Sport1 csatorna 18:15-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus