A Manresát fogadják Hanga Ádámék

Ma délben, 12:30-tól a Manresát fogadja Hanga Ádám és csapata, a Baskonia - kötelező győzelem előtt a vitoriai alakulat.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 7. forduló
Baskonia Vitoria Gasteiz (4-2) - ICL Manresa (1-4)  12:30

Gyakorlatilag kötelező győzelem előtt állnak Hanga Ádámék, hiszen az 1-4-gyel az utolsó helyek egyikén álló Manresát fogadják, amelynek sem formája, sem játékosállománya nem olyan, amivel gondja kellene, hogy legyen a Baskoniának.

Az ellenfél eddigi egyetlen idei győzelmét pont egy hónapja, október 6-án aratta a Real Betis otthonában, de előtte a Barcelona, utána pedig a UCAM Murcia, az Obradoiro és a Joventut is legyőzte őket - utóbbi kettő ráadásul hazai vereség volt. Nyolcan is 6 és 12 pont között átlagolnak, de ez a sokoldalúság mellett azt is megmutatja, hogy igazi vezérük nincs, 10 VAL-t pedig összesen hárman érnek el, a két legjobb lepattanózójuk, Patrik Auda és Joe Trapani, valamint Alekszandar Cvetkovics. Egyszerűen minőségileg tűnnek gyengének a mezőnyhöz képest, és jó eséllyel pályáznak az egyik kieső helyre (már ha lesz idén feljutó a második vonalból).

A Baskonia kategóriákkal jobb állománnyal rendelkezik minden poszton, főleg Chase Budinger megszerzése és Rodrigue Beaubois felépülése után. A vitoriai alakulat múlt héten ugyan kikapott a Malaga otthonában a bajnokságban, de akkor nem játszott Hanga Ádám (most minden bizonnyal fog), másrészt az Euroligában közben nyerni tudtak a Crvena Zvezda vendégeként, méghozzá elég simán, szinte végig biztos előny birtokában. Óriási meglepetés lenne, ha nem tudna nyerni Sito Alonso együttese, ez gyakorlatilag kötelező és sima győzelem számukra - az is meglepetés lenne, ha meg kellene izzadniuk.

A találkozót élőben ezen a linken nézhetitek meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus