A megerősített Sassarihoz látogat a Szolnok

Holnap este 20:30-tól az utóbbi hetekben két játékost is igazoló Banco di Sardegna Sassari vendége lesz a Szolnoki Olaj KK csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában.

Bajnokok Ligája, E csoport, 9. forduló
Banco di Sardegna Sassari (olasz, 3-5) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-7)
2016.12.13., kedd, 20:30 (TV - Sport1, 20:15)

Az olaszok keretéről október végén és augusztus végén is írtunk bővebben. Azóta arról is volt már szó, hogy igazoltak két új játékost, méghozzá két elég jó nevű kosarast - David Bell a hétvégi olasz bajnokin mutatkozott be új csapatában, Gani Lawal megtette ugyanezt egy héttel korábban.

Várható rotáció:
Johnson-Odom - Lacey - Carter - Szavanovics - Lawal
D'Ercole - Bell/Stipcevic - DeVecchi - Sacchetti - Lydeka/Olaseni

Ezzel a két igazolással borzasztóan jól rotálható lett papíron a Sassari, de azt is hozzá kell tenni, hogy elvileg náluk sem játszhat egyszerre az összes légiós, ahogy az Olajnál sem - a Trento elleni vasárnapi bajnokin Johnson-Odom és Lawal pihentek, ők szinte biztos lesznek most emiatt, múlt héten, a Stelmet Zielona Gora elleni BL-meccsen pedig Bell még nem volt a csapatnál hivatalosan, mellette Olaseni maradt ki. Most is jó eséllyel Lydeka és Olaseni közül fog valaki civilben ülni a kispadon, illetve a Bell/Stipcevic kettős körül az egyik.

A Sassari egyébként nem véletlenül igazolt, nem voltak túl nagy formában a szolnoki vereségük után sem - a bajnokságban megverték a Pesarót (86-59) és a Pistoiát (68-69), a BL-ben pedig az akkor még épp gödörben lévő Spirou Charleroi-t ütötték ki (95-75), de a bajnokságban ezután 4, a BL-ben pedig 3 vereség következett. Hírből sem ismerik a stabilitás fogalmát, nagyon jó periódusokat teljes blackoutok követnek sokszor, plusz a BL-ben két mérkőzést vesztettek egymás után egy-egy utolsó másodpercben bekapott triplával, ebből a Besiktas ellen (74-75) bután védekeztek, a Ludwigsburg ellen (79-80) pedig szerencséjük sem volt Cotton emberről dobott hármasával.

A Partizan ellen győztek ugyan hosszabbítás után (86-88), de a Zielona Gora ellen megint egy nyerhető mérkőzést vesztettek (81-78) - ha nem jutnak tovább, csak saját magukat okolhatják, jelenleg csak a 6-7. helyen állnak 3-5-ös mérleggel. Az olasz bajnokságban 5-6-os mutatóval a 8-10. helyen tanyáznak, a hétvégén a Trentót sikerült megverniük (69-66), az azért dobhatott a hangulaton, az ráadásul fontos mérkőzés is volt az olasz kupa és a PO szempontjából is.

A Szolnok sincs éppen nagy formában, bár ők szombaton kiütötték a Vasast (107-68), de azért ezt egy Bajnokok Ligája találkozó előtt nem lehet túl nagy értékmérőnek tekinteni. Sztojan Ivkovics gárdája 1-7-tel az utolsó helyen áll az E-csoportban, és nagy szüksége lenne egy idegenbeli bravúrra is, különben a FIBA Europe Cup könnyen elúszhat számukra még ebben a naptári évben - ha például most kikapnak, igazi lövőtávon belül már maximum a Charleroi marad számukra, ők is minimum két győzelmre lesznek, ez a sansz pedig nagyon kevésnek tűnik.

Az Olajnál az utóbbi hetekben azért hullámzó volt a mutatott játék, de összességében előreléptek némileg az idény elejéhez képest, annál viszont jobb játék kell majd tőlük, mint amit a BL-ben láthattunk tőlük eddig bármikor - a Sassari jó eséllyel még egyszer nem fog úgy játszani, ahogyan a Tiszaligetben tette azt (Lawal elvileg egyébként is komoly erősítésnek tűnik a palánk alatt), főleg hogy számukra kötelező a győzelem a továbbjutási esélyeik életben tartásához. Egyértelműen a taljánok az összecsapás esélyesei. Abban lehet bízni, hogy talán görcsössé válnak a teher miatt, de ez elég vékonyka kapaszkodónak tűnik, illetve az olaszok hektikusságára lehet építeni - ha Vojvodáék meg tudják lovagolni a Sassari gyengébb periódusait (az eddigiek alapján ilyenből azért lesz), akkor lehet keresnivalójuk.

A találkozót a Sport1 csatorna élőben, 20:15-ös műsorkezdéssel közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus