A meglepetés-újonc ellen javítanának Hangáék

Két papírforma vereség után ezúttal hazai pályán, a minden előzetes várakozást túlteljesítő újonc Trento ellen igyekszik ma mérlegét újra "kiegyenesíteni" a Hanga Ádámot a soraiban tudó Sidigas Avellino. Lássuk, mit illik tudni az ellenfélről és a mérkőzésről! 

Két, talán kalkulálható vereség után újra az avellinói PalaDelMauro közönsége előtt igyekszik begyűjteni 4. győzelmét a Sidigas Avellino. Hanga Ádám itáliai kenyéradója ezzel újra helyrebillentené jelenleg negatív (3 győzelem, 4 vereség) mérlegét, és nem mellesleg éppen mai ellenfelét utolérve léphetne előre a táblázaton. Ádámék a hét elején nagyon közel voltak egy komoly bravúrhoz, egy olyan bravúrhoz, amelyet nem sok olasz csapat hajtott végre az utóbbi években a Serie A-ban: komoly győzelmi esélyt szalasztottak el Sassariban a nagyon erős Dinamo otthonában.

Ma papíron jóval könnyebb dolguk van, az esti ellenfél ugyanis a másodosztály, azaz a LegaDue Gold 2013/2014-es szezonjának bajnoka, az Aquila Basket Trento, azaz az újonc. Fix egyes, legyinthetnének sokan, azonban óva intenénk mindenkit attól hogy lebecsülje a története első Serie A-s szezonját teljesítő dél-tiroliakat! Nemcsak idei 4-3-as mérlegük miatt lehet nehéz ellenfél a Trento, hanem azért is, mert ebben a szezonban már idegenben is begyűjtöttek olyan skalpokat, mint amilyen a legendás Varese legyűrése volt. Ponterős, kíválóan összerakott egyletről van szó, akik küzdeni is tudnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ez elmúlt héten 3 hosszabbítás után (!) múlták felül a Vanoli Cremona együttesét. A dél-tiroli Trento eddig a sportban sem a kosárlabdáról volt nevezetes, a környék inkább az olasz jégkorongozás és a 90-es évektől az olasz, és az európai röplabda egyik fellegvára volt. A mindössze 1995-ben alapított Aquila Basket Trento villámkarrierje (három éve még a harmadosztályban szerepeltek) egy bámulatos és rendkívül gyors sikertörténet kezdetét jelentheti a Magyarországhoz legközelebb fekvő olasz régióban.

A trentói klubvezetés jó érzékkel megtartotta a feljutást kiharcoló csapata olasz "magját", és a Davide Pascolo  (ő már közben az olasz válogatottban is bemutatkozott) - Andrés "Toto" Forray (magyaros vezetékneve ellenére argentin születésű az immáron olasz Forray) - Marco Spanghero - Baldi Rossi tengely az első osztályban is meghatározó része a "sasoknak". Öt amerikai légióst igazoltak, közülük talán az NBA-ben (Milwauke Bucks) is 4 mérkőzés erejéig bemutatkozó Tony Mitchell a legnagyobb név, idei 20.7-es pontátlagával 3. a Serie A komplett mezőnyében. Rajta kívül Josh Owens (a Hapoel Tel Avivtól érkezett) és Jamarr Sanders számít még "húzó" légiósnak, Keaton Grantet és Isaiah Armwoodot csak kiegészítő szerepekre kárhoztatták eddig.

Mindezek ellenére egy mai siker nemcsak azért lenne fontos és már-már kötelező Hangáék számára, mert ezzel a mérlegüket is "kozmetikáznák", hanem amiatt is, mert nem lenne szerencsés ha a mai újonc vendégcsapat személyében egy újabb, nagyon komoly riválist kapnának a nyakukba a 8 közé jutásért és a play-off helyekért vívandó harcaikban.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Sidigas Avellino - Dolomiti Energia Trento olasz bajnoki mérkőzést, erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Fontos: a mérkőzést közvetítő Trentino Tv csak Alto Adige tartomány területére ahatja ki adását az összecsapás alatt, de mivel ilyen esetekben a különböző helyi televíziók Olaszországban igencsak eltérő módon kezelik saját élő adásuk internetes streamjeinek elérhetőségét, illetve annak korlátozását, így sajnos most sem tudjuk garantálni hogy a Trentino Tv  nem veszi e le az élő adását, a jelenleg még tökéletesen működő online felületéről. Megértésüket köszönjük!

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(mindkét link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 8. fordulójának további programja:

Vitasnella Cantù -  Enel Brindisi 63-73    
Tesi Group Pistoia -  Acea Roma  30/11 18:15      
Vanoli Cremona -  Openjobmetis Varese  30/11 18:15      
Virtus Bologna -  Reggio Emilia  30/11 18:15      
EA7 Milano -  Consultinvest Pesaro  30/11 18:15      
Umana Reyer Venezia -  Pasta Reggia Caserta  30/11 20:30      
Upea Capo d'Orlando -  Dinamo Sassari  01/12 20:00  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus