A Minszk ellen javíthat a Szolnok

Az Alba által egyszer idén már legyőzött Cmoki Minszk lesz a Szolnoki Olaj KK ellenfele holnap este 18:00-tól.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1) - Cmoki Minszk (fehérorosz, 0-1)
2018.01.10., szerda, 18:00

A Minszk múltjáról 2016 novemberében írtunk - ezen a linken olvashattok róluk -, idei csapatukat pedig bemutattuk már október legvégén, mielőtt az Alba Fehérvár ellen játszottak volna az első csoportkör harmadik fordulójában - ezen a linken nézhetitek meg mostani állományukat. Akkor az Alba 73-64-re legyőzte a fehéroroszokat Székesfehérváron, az első csoportkör utolsó, hatodik játéknapján azonban 87-82-re a hazaiak nyertek Minszkben - ez utóbbi eredmény a Minszket azonnal továbbjuttatta, de a Charleroi izraeli veresége miatt a magyar bajnok is továbbment végül. Keretükben azóta nem történt változás.

Várható rotáció:
Adamovics - Kudravcov - Czerapowicz - Mescsarakov - Semianiuk
Saddler - Traszcinecki - Paliascsuk - Kravish - Szalas

A fehérváriak legyőzése óta két mérkőzést játszottak a VTB Ligában - még december 10-én legyőzték 87-84-re az észt BC Kalev/Cramót, vasárnap pedig a Zenittől kaptak ki egyetlen ponttal (81-82). December végén természetesen ők is játszottak a FIBA Europe Cup második csoportkörének első fordulójában, ahol egy végletekig kiélezett találkozón buktak el szintén egyetlen ponttal, 86-85-re a dán Bakken Bears ellen, hazai környezetben. (Ebben a két sorozatban játszanak az első csapat emberei, a fehérorosz bajnokságban és a Balti Ligában teljesen más keretet használnak.)

A Szolnoknak voltak ugyan gondjai, sok volt a kiállítás egy időben a csapatnál, a nemzetközi sorozat előző játéknapján 17 pontos előnyről kapott ki az együttes a Mornar Bar otthonában (73-68), és egy fordulóra leadta bajnoki első helyét is Dragan Alekszics gárdája, ám azóta a riválisok botladoztak a magyar élvonalban, és úgy tűnik, az Olajnál rendezték a sorokat - jóval nyugodtabbak, higgadtabbak a meccseken, a teljesítmény pedig kezd összeállni, még ha nincs is talán a szezon legelején többször is látott szinten.

Az biztos, hogy hazai pályán a Szolnok esélyesebb - nem számíthatnak egyszerű meccsre Vojvodáék, a Minszk csinálja, amit tud, rakkol, aztán ez vagy elég a sikerre, vagy nem, de az Olaj állományában jóval több a mérkőzést egyedül is eldönteni képes ember, és a jelenlegi fehérorosz gárdánál erősebb csapatok is elvéreztek már a Tiszaligetben ebben az idényben is. Muszáj is javítani a montenegrói kisiklást, mert ott egy győzelem rengeteget érhetett volna a továbbjutás szempontjából, egy hazai vereség viszont nagyon sokba kerülhet. 

A mérkőzést TV csatorna nem közvetíti, de az élő internetes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus