A negyedik negyedben hengerelt az Olaj Novo Mestóban

Az Adria Liga 25. fordulójában az Olaj a Krka vendége volt, és egy sokáig szoros, fordulatos találkozón győzött 61-71 arányban.

Adria Liga, alapszakasz, 25. forduló
Krka Novo Mesto (szlovén, 12-13) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 12-13) 61-71
(16-20, 20-15, 19-18, 6-18)

Krka Novo Mesto: Krivec 2, Joksimovic 1, Lapornik -, Wangmene 8, Booker 16/3.
Csere: Armstead 13/9, Hukic 2, Mulalic 7/3, Halilovic 4, Rojc 8.

Szolnoki Olaj KK: Rakics 7/6, Jones 11/3, Vojvoda 23/12, Lee 11/3, Keller 7.
Csere: Gipson 2, Brkics -, Wittmann 6/6, Somogyi 4.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Kiválóan indult az összecsapás az Olaj számára, hiszen a 3. perc kezdetére már Vojvoda, Jones és Rakics is betaláltak kintről. Keller egy büntetője után Jones egy duplát is értékesített - mivel eközben a Krkánál csak Booker két pontját lehetett felírni, a 4. perc elejére megvolt a közte 10 (2-12). Egy hazai időkérést követően 4 büntetőnek köszönhetően zárkózott a vendéglátó alakulat, de Lee is betalált kintről, Vojvoda pedig két duplával 13 pontosra növelte csapata előnyét a 7. perc kezdetére (6-19). A negyed hátralévő részét a Szolnok nem teszi ki az ablakba: a 10. percben Rakics egy büntetőt dobott, de ez volt az összes pont, amit a felvonás további részében elértek. A túloldal ezzel szemben beindult: Hukic, Booker, Mulalic és Armstead is betaláltak, utóbbi kettő a triplavonalon túlról, így négy pontra zárkózott a Krka a negyed végére (16-20).

A második felvonás elején Vojvoda és Wittmann kosaraival tartotta előnyét az Olaj (19-25), de itt megint nagyon megállt a Szolnok. A hazaiak két amerikaija, Booker és Armstead is kintről voltak eredményesek, így megvolt az egyenlítés a 15. perc kezdetére (25-25). Hukic egy jó büntetőjére és Mulalic duplájára is Vojvoda válaszolt, Halilovic kosarára pedig Jones, így fordultak a felek a félidő utolsó három percére egállal (30-30). Rojc két gyors duplája után Dragan Alekszics időt kért, és sikerült is rendeznie a sorokat a szolnoki trénernek. Wangmene kettesére ugyanis Lee előbb egy támadópattanó után szerzett kosárral válaszolt, a 20. percben pedig három büntetőt is értékesítettek a szolnokiak, így mindössze egyetlen pont volt a különbség a Krka javára a nagyszünetben (36-35).

A fordulást követően ugyan Booker nyitotta meg a pontszerzést, de Jones és Rakics összesen 5 pontjának köszönhetően fordított az Olaj, megint vezetett a magyar bajnok (38-40). Hat gyors ponttal válaszoltak a szlovének Booker, Wangmene és Rojc révén, még mielőtt azonban nagyon lendületbe jöhettek volna, a Szolnok Wittmann és Vojvoda hármasainak köszönhetően megint egyenlített a negyed felénél (46-46). Booker és Rojc egy-egy duplájával négy ponttal lépett meg a szlovén gárda, és egy ideig állandósodni látszódott ez a távolság: Keller kettesére Wangmene büntetőkkel, Vojvoda triplájára pedig Armstead hármassal válaszolt a 29. perc kezdetén (55-51). Amennyire nem akart csökkenni a Szolnok hátránya, annyira nőni sem, Lee két büntetője után kialakult a harmadik negyed végeredménye, és még mindig csak két ponttal volt lemaradva az Olaj (55-53).

A negyedik negyedet (is) sokkal jobban kezdte a Szolnok ellenfelénél, Lee egyenlített, majd Somogyi 2+1-ével megint az Olajnál volt az előny (55-58). A szlovének képtelenek voltak betalálni, Halilovic a 34. perc elején még két büntetőt is elrontott. Jones technikait kapott még ebben a percben, a Krka pedig kihasználta: három büntetőből kettőt értékesítettek, majd a labdabirtoklást is pontokra váltotta Armstead, ezzel az "egy" támadással fordítottak is a szlovének (59-58). Vojvoda indult be megint, és bár triplájára válaszolt még Booker egy kettessel, Vojvoda egy kétpontost is a helyére rakott, majd Keller is eredményes volt, időt kellett kérnie a hazaiaknak a 36. percben (61-65). A játékmegszakítás nem sokat ért: Keller, Gipson és Lee is betaláltak, így a 38. percben újabb szlovén időkérés következett, miután megint 10-zel ment a Szolnok (61-71). A hátralévő időben egyik fél sem tudott betalálni, nem változott már az állás, 61-71 arányban győzött az Olaj.

A szolnokiak ezzel a sikerrel megelőzik a Krkát az egymás elleni eredmények miatt, hiszen mindkétszer legyőzték a szlovéneket - jó esélye van a magyar bajnoknak arra is, hogy akár a 6. helyen végezzen az Adria Liga idei mezőnyében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus