A negyedik negyedben kapott ki az Olaj

A szinte végig borzasztóan szoros találkozón a negyedik negyed elején átvette a vezetést a Metalac, végül 72-65-re győzte le az Olajt.

Adria Liga, alapszakasz, 15. forduló
Metalac Valjevo (szerb, 6-9) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-9) 72-65
(11-16, 18-13, 17-21, 26-15)

Metalac: Ljubicsics -, Malesevics 13/3, Rakicsevics 4, Todorovics 6, Jevtovics 12.
Csere: Kutlesics 7/3, Otasevics -, Majsztorovics 12/3, Josilo 14/6, Dundjerszki 4.

Szolnoki Olaj KK: Gipson 20/9, Vojvoda 18/9, Milosevics 11, Keller -, Báder 13.
Csere: Wittmann 1, Somogyi -, Brkics 2.

A statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Kiválóan kezdett az Olaj, hiszen Vojvoda triplát, Gipson pedig kettest dobott az első percben (0-5). Itt egy kicsit befagyott az eredmény az egyébként sem túl magas színvonalú első negyedben - több mint két percig nem esett kosár egyik oldalon sem. Vojvoda triplájával már 8 pontos volt a vendégek fórja, az első hazai kosárra pedig a negyed feléig kellett várni (2-8). Gipson is betalált kintről a 6. percben, így kialakult a legnagyobb szolnoki előny (2-11). Malesevics két kosara révén kezdtek ébredni a szerbek, Kutlesics két büntetője után a 9. percben már csak hárommal voltak lemaradva (9-12) a teljesen megálló Szolnoktól. Az egyik oldalon Majsztorovics, a másikon pedig Vojvoda és Milosevics találtak be, így 5 ponttal állt jobban a Szolnok 10 perc játékot követően (11-16).

A második negyed első felében szinte végig 5 pont környékén mozgott a különbség - ha az egyik csapat betalált, akkor a másik is, ha kimaradt egy dobás, akkor a másik oldalon is. A hazaiak Jevtovics és Rakicsevics 2-2 kosarával érkeztek meg ellenfelük nyakára a 15. perc végén (21-22). Báder és Milosevics kosaraival állt vissza az öt pont különbség, és megint úgy tűnt, hogy nem tudja áttörni a lélektani határt a Metalac, ám a 19. percben előbb Majsztorovics, majd Todorovics, végül Josilo is eredményes volt, ezzel egalizáltak a vendéglátók (29-29). Mivel az első félidő utolsó minutumában nem esett kosár, így egyenlő állással vonultak a felek az öltözőbe.

A fordulást követően Malesevics megdobta a szerbek első tripláját a meccsen, majd Báder kosarára is ő válaszolt, Jevtovics két büntetőjével pedig öt pontra húzott el a Metalac (36-31) - úgy tűnt, kezdik átvenni a mérkőzés irányítását, nem csak a vezetést. Vojvoda kosarára Jevtovics még válaszolt, de több mint két percig nem szerzett pontot a szerb gárda, így Milosevics és Brkics egy-egy duplájával a 26. percben visszajött a Szolnok egyetlen pontra (38-37). Báder kettesére két Todorovics büntető és egy Majsztorovics kosár még jutott, de a negyed utolsó három perce az Olajnak sokkal jobban sikerült. Gipson vezetésével indult meg a magyar bajnok: két büntetőjével és duplájával vette vissza a vezetést a Szolnok (42-43). Gipson és Milosevics pontjaival tartotta, sőt, növelte fórját a vendég gárda, négy ponttal álltak jobban 10 perccel a vége előtt (46-50).

A záró felvonást azonban megint jobban kezdte a Metalac: Josilo két triplát vágott alig több mint két perc alatt, fordított is megint a hazai együttes (52-51). Majsztorovics és a negyedik negyedben nyerőemberré előlépő Dundjerszki dupláival kezdett megint meglépni a szerb alakulat. Vojvoda és Gipson egy-egy hármasa tartotta versenyben ekkor a Szolnokot (58-57), de több mint három percig nem érkezett pont a vendégektől ezt követően. A hazaiak sem remekeltek, de a sokadik kavarodásból - a meccsen ebből volt néhány - ezúttal ők jöttek ki jobban, a záró 10 percben kiválóan játszó Josilo pontjaival héttel léptek meg, amikor már csak három perc volt hátra (64-57). Vojvoda büntetői után Majsztorovics triplája gyakorlatilag lezárta a meccset. Gipson hármasa még visszahozta némileg a reményt a 39. percben (67-63), de Kutlesics azonnal válaszolt kintről. Végeredményben 72-65 arányban nyert a Metalac, így a két csapat azonos mérleggel áll.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus