A Paks a törökök ellen kapaszkodhat utolsó esélyébe

Ma este 18 órától az Atomerőmű Sportcsarnokban a magyar listavezető török riválisát fogadja az EuroChallenge ötödik fordulójában. A Dzunics-legénység esélyei a legutóbbi, Nagyváradtól elszenvedett vereséggel szinte elszálltak a továbbjutást illetően, de hogy mi várható ezen az összecsapáson, azt lássuk kicsit részletesebben!

EuroChallenge, Első csoportkör, B csoport, 5. forduló
Atomerőmű SE (magyar, 1-3) - Royal Hali Gaziantep (török, 3-1)
2013. december 10., kedd 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

A Paks 1-3-mal az utolsó, a Gaziantep 3-1-gyel az első helyen áll a csoportban. A törökök legutóbb a csoportban legnagyobb ellenfelüknek számító, ráadásul címvédő Krasznye Krilját győzték le, ezzel lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak. Orosz ellenfelüket az első héten egyszer már legyőzték ráadásul, akkor kétszeri hosszabbítás után, 96-89-re múlták felül őket. A második fordulóban már játszottak a Paks ellen, akkor ők győztek otthon 75-63-ra, az atomvárosiak azonban joggal bízhatnak a visszavágásban. A Gaziantep ugyanis kikapott attól a Nagyváradtól, akiket már sikerült megvernie Vaughnéknak, igaz a legutóbbi fordulóban a román csapat visszavágott a korábbi vereségért.

A törökök támadójátéka nagyon működik, a magasembereik termelik a pontokat, de két bedobójuk is rendkívül eredményes. Ezzel párhuzamosan a védekezésük viszont hagy némi kívánnivalót maga után, erre alapozhat a Paks is ma este. Sok mozgással, sok passzal meg lehet fogni a picit statikusabb vendégeket, Vaughn és Jones játéka lehet a kulcs. Ennek ellenére semmiképp nem a paksi egyéniségek fogják eldönteni a találkozót - ha nyerni tud az Atom, az a szervezett csapatjátékuknak lesz köszönhető, amivel jelenleg simán vezetik a magyar bajnokságot is.

Legutóbb éppen a Jászberény ellen arattak sima győzelmet, ahol 17 ponttal bizonyultak jobbnak a rájátszásba igyekvő ellenfelüknél. A Gaziantep viszont komoly gondokkal küzd hazájában, 2-7-es mérleggel a tabella alján található, legutóbb nyolc ponttal kaptak ki a második helyen álló Anadolu ellen, ahol 59 pontra limitálták őket. A minta tehát a Paks számára is adott, már csak teljesíteni kell.

Dzunics mester csapata különösebb tét és teher nélkül léphet pályára ma este hazai pályán, míg a vendégek a kötelező győzelem terhét fogják cipelni. A főpróba is a magyar együttesnek sikerült jobban, így bár a vendégek nagyobb játékerőt képviselnek, a körülmények mindenképp okot adnak a reménykedésre.

A találkozót a DIGI Sport 1 csatorna 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Paks, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus