A Partizan vendége lesz a Szolnok

Szerda este 20:00-tól a Partizan otthonába látogat a Szolnoki Olaj KK a Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A meccs felvezetőjét olvashatjátok!

Bajnokok Ligája, E csoport, 11. forduló
KK Partizan NIS (szerb, 6-4) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-9)
2017.01.04., szerda, 20:00 (TV - Sport1, 19:45)

A szerbeket bemutattuk már az első meccs előtt november elején, illetve hosszabban augusztus végén is. Azóta annyi pontosítás van náluk, hogy Djordje Majsztorovics továbbra is sérült, tehát most sem lesz majd bevethető.

Várható rotáció:
Hatcher - Vrabac - Andrics - Bircsevics - Lukovics
Ratkovica - Marinkovics - Robinson - Velicskovics - Koprovica

Pazar formában vannak a szerbek, hiszen a legutóbbi Szolnok elleni találkozó óta összesen egy vereséget gyűjtöttek be az Adria Ligában. Rögtön a szolnoki győzelmük után kikaptak a Cedevita ellen, azóta azonban zsinórban 7 sikert arattak, így 13-3-mal már a második helyen állnak az egyelőre hibátlan városi rivális, a Crvena Zvezda mögött. A BL-ben voltak azért gondjaik, a Tiszaligetben behúzott meccs után ugyanis kikaptak Athénban, plusz a Charleroi és a Sassari ellen hazai parketten, így álltak 3-4-gyel is. Az év vége aztán jól sikerült számukra a nemzetközi porondon is, hiszen otthon legyűrték a két éllovast, a Besiktast és a Ludwigsburgot, idegenben pedig a Zielona Gorán kerekedtek felül egyetlen ponttal, így 6-4-es mérlegükkel ott vannak a Top4-ben.

Ha nem lenne elég a jó formában lévő ellenfél a szolnokiaknak, akkor tetézi a gondokat a saját problémájuk, pocsék passzban van ugyanis Sztojan Ivkovics együttese, egyáltalán nem tudnak kiegyensúlyozott játékot játszani sem elöl, sem hátul. Ugyan a kettős terhelés számlájára is lehetne ezt bizonyos mértékig írni, de legutóbb a Kecskemét ellen 9 nap pihenő is kevés volt, az pedig egy jelzésértékű zakó lehetett mindenkinek, hogy csak a fáradtságra nem lehet fogni a Szolnok idei gyengélkedését. Az első "csere" már meg is történt, Luksa Andric pedig kategóriákkal jobb játékos, mint Ryan Wright, akármilyen fizikai állapotban is van, de önmagában biztosan nem fogja összerázni a teljes csapatot az ő megérkezése - támadásban sokat segíthet, de a védekezésbeli gondokra nem jelent megoldást, ha a többiek, akik az utóbbi időben finoman szólva is enerváltan mozogtak, nem szedik össze magukat. A korábbiaknál sokkal nagyobb koncentráció kell gyakorlatilag a teljes kerettől, hiszen pont a Partizan elleni meccs mutatta meg, hogy 28 percnyi viszonylagos jó játékot tönkre tud tenni 2 perc ámokfutás.

Ez meccs és maga a forduló már matematikailag is beteheti a kaput a magyar bajnoknak. Ha vereséget szenved az Olaj, és a Sassari, Zielona Gora, Charleroi hármasból valamelyik együttes nyer, akkor az 5. helyről biztosan lecsúszik a Szolnok, így a BL-továbbjutás elúszik - bár erre már most is csak matematikai sansz van, reális már egyáltalán nincs. Nincs sokkal nagyobb esély a FIBA Europe Cup egyenes kieséses szakaszába való továbbjutásra sem, mivel ha kikap a Szolnok, a Zielona Gora és a Charleroi pedig mindketten nyernek, akkor a 7. helyet is bebukta a magyar bajnok - a lengyelek a Besiktast fogadják, a belgák a Ludwigsburg vendégei lesznek, úgyhogy talán egy kört még "él" a Szolnok reménye, de reálisan nézve ennek is búcsút intettek Vojvoda Dávidék már hetekkel ezelőtt.

Ha nyer az Olaj, akkor maradhat még valamennyi esélye legalább a FIBA Europe Cupra, de alapvetően az esélyek egyértelműek. A Partizan egyáltalán nem dőlhet hátra, mert nekik egy esetleges vereség még a továbbjutásukba kerülhet (ki-ki meccsek sorát játsszák majd még, ez nekik kötelező, ha komolyabb előnnyel akarnak bemenni az utolsó három fordulóba az 5-6-7. helyezettekkel szemben), úgyhogy túlságosan nagy esély nincs arra, hogy túl könnyedén vennék a találkozót. Ha a Szolnok játékban előrébb tud lépni (van honnan), akkor az már a szempontjukból eredményes meccsnek tekinthető.

A találkozót a Sport1 csatorna 19:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus