A rossz első negyedet nem tudta kijavítani a Körmend

Az első negyedben 12 pontos hátrányba került a Rakocsevics és Török Rolland húzta hazai gárda, ám a két középső negyedben felvették a kesztyűt nevesebb ellenfelükkel, és egálra hozták ezeket a játékrészeket. A negyedik negyedben mindent megpróbált a hazai csapat, azonban a rutinosabb orosz gárda egy pillanatra sem engedve ki a kezéből a kezdeményezést, 4. mérkőzését is megnyerte, így gyakorlatilag továbbjutott a csoportból. 

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 4. forduló:
 

Inkognito Fashion BC Körmend (magyar, 1-3) – Triumph Ljuberci (orosz, 4-0) 70-80 (14-26, 16-16, 23-23, 17-15)

Körmend, 800 néző V: Yilmat (török), Liszka (lengyel), Fuska (szlovák)

Körmend: El-Amin 12/6, Moore 5, Ferencz 3/3, Török 14, Rakocsevics 20.
Csere: Kutasi 3/3, Fodor G. 2, Sonyák 2, Grebenár 7, Sömenek -, Kusnyer 2. 
Vezetőedző: Hencsey Tamás

Ljuberci: Landry 13, Szpiridonov 2, Higgins 19, Chappell 8, Kulagin 15.
Csere: Rakovic 8, Zarjaszko -, Lazarev -, Vikhrov 8, Valiev 7/3. 
Vezetőedző: Vaszilij Karaszev.

Kipontozódott: -

Az eredmény alakulása: 4. p.: 6-6. 8. p.: 9-24. 13. p.: 16-30. 16. p.: 24-32. 23. p.: 37-46. 27. p.: 46-56. 35. p.: 62-71. 39. p.: 68-76

Farkas Attila a korábbi reményekkel ellentétben nem tudta vállalni a játékot, mint mondta, legalább egy hétig még nem számíthat rá Hencsey Tamás. A csoport veretlenje ellen Török duplájával kezdett a Körmend. Egy darabig tartotta a lépést a hazai csapat, de néhány eladott labda miatt nőni kezdett a hátrány. Öt pontos különbségnél Hencsey Tamás időt kért - hiába, mert a letámadással folyamatosan zavart keltett a Ljuberci, és meg sem állt 9-24-ig. Ekkor a körmendi cserék, Kutasi, Fodor, Grebenár és Sonyák kezdett el kosárlabdázni, egy csapásra öt ponttal csökkent a hátrány. Ezt követően bátrabban és eredményesebben játszottak a hazaiak, a második negyed közepén Török büntetőivel tízen belülre kerültek. A vendégek azonban egálra hozták a negyedet, így a nagyszünetre maradt a 12 pontos különbség.

A folytatásban Török zsinórban hat pontot szerzett, de a harmadik személyi hibája után a cserepadra kényszerült. 37-51-nél időt kért a Körmend, Grebenár kosarával sikerült megint tízre zárkózni, és végül a harmadik negyed is egál lett. A negyedik játékrész elején újra Török kosarával közelített a hazai csapat, ám a másik oldalon vagy Kulagin vagy Higgins tett arról, hogy ne lelkesedjenek be nagyon a körmendiek. A második félidőben a közönség egyre hangosabban jelezte, hogy nem ért egyet a játékvezetői felfogással, különösen azért, mert a hazai centerek kárára mintha könnyebben szólalt volna meg a síp, mint amikor ők támadták a vendéggyűrűt. De így sem adták fel az egyre szívósabban küzdő körmendiek, helyenként látványos játékkal igyekeztek ledolgozni hátrányukat. Kutasi hármasával öt perccel a vége előtt kilencre csökkent a hátrány, de ismét Higgins szerzett két gyors kosarat, amivel megnyugtatta edzőjét és csapatát is. 68-80-nál már látszott, hogy eldőlt a találkozó. A Körmend még két pontot faragott a hátrányból, és végül megnyerte az utolsó játékrészt, de az elsőben szerzett tetemes hátrányt már nem tudta ledolgozni. 

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Nagyon rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, és az akkor kialakult különbség meg is maradt a találkozón. 21 eladott labdánk volt, ez volt a legnagyobb problémánk, hiszen ebből könnyű kosarakat dobott az ellenfél. A mérkőzés későbbi szakaszában már védekezésben és támadásban is jobban játszottunk, mint az elején, de ezt a különbséget nem tudtuk lejjebb faragni.

Vaszilij Karaszev: – Nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen ezzel már bebiztosítottuk a továbbjutást. Az elején jól védekeztünk. Agresszív játékkal tudtunk előnyhöz jutni, de a 15 pontos vezetés megnyugtatott minket, már kevésbé volt agresszív a játékunk. Kicsit ráültünk az eredményre, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. 

 

Fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus