A Sopron Portugáliában zárja idei nemzetközi szereplését

A Sopron KC szerda este 22:00-tól már tét nélküli meccset játszik az FC Porto otthonában a FIBA Europe Cup első csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. Az összecsapás beharangozóját olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, D csoport, 6. forduló
FC Porto (portugál, 0-5) - Sopron KC (magyar, 1-4)
2016.11.23., szerda, 22:00

A portugálok múltját, keretét három hete bemutattuk már - náluk Bradley Tinsley továbbra sincs, valószínűleg ezen a mérkőzésen sem láthatjuk majd.

Várható rotáció:
Xavier - Bastos - Silva - Borovnjak - Washburn
Bessa - Pedreno - Grosso/Gallina - Queiroz - Miranda

A hazaiak nincsenek túl nagy formában, miután a Sopronban elszenvedett 75-72-es vereség óta eltelt négy mérkőzésükből hármat elvesztettek. Kikaptak mindkét nemzetközi kupatalálkozójukon, igaz, nagyon szépen helyt álltak az Antwerp otthonában (79-72) és a Nanterre ellen (75-79) is, főleg utóbbi mérkőzésen volt lehetőségük a győzelemre, de a 23-11-es első negyed végül nem volt elég. A bajnokságban másfél hete legyőzték a Galitos-Barreirót (82-66), viszont szombaton 74-71-es vereséget szenvedtek az egyébként csak középcsapatnak számító Vitoria SC-től, így 4-2-es mérlegükkel már csak a holtversenyes 3-5. helyen állnak a portugál pontvadászatban.

A Sopron sincs jobb passzban egy fokkal sem, ők is négy mérkőzést játszottak le, és mind a négyet el is vesztették. A FIBA Europe Cupban a Nanterre egy 8 perces periódussal kiütötte őket (106-75), az Antwerp ellen pedig a második negyedtől kezdve csak futottak az eredmény után (61-71). A bajnokságban Szegeden nagy meccset játszottak, de két ponttal kikaptak a Szedeáktól (88-86), a Körmend ellen pedig hiába vezettek 12 ponttal az utolsó negyed előtt, a végére teljesen szétestek, így itt is vereséget szenvedtek.

Ezt a mérkőzést azért nem nagyon kell túlgondolni, miután már eldőlt, hogy egyik csapat sem léphet tovább. A portugáloknak maximum annyi motivációjuk lehet, hogy hazai közönség előtt szépen búcsúzzanak az idei kiírástól, illetve hogy ne győzelem nélkül fejezzék be a nemzetközi kupaküzdelmeket. Sabáli Balázséknak még ennyi tétje sincs a mérkőzésnek, maximum annyi, hogy a csoport harmadik helyét megtartsák egy győzelemmel vagy egy 3 pontnál kisebb különbségű vereséggel. Emellett persze a játékot lehet csiszolni, illetve nagy gond volt az utóbbi hetekben, hogy egy-egy időszakra teljesen szétesett a gárda, ezen lehet dolgozni Portugáliában.

A mérkőzést ezúttal nem közvetíti egyik TV-csatorna sem, ám élőképes stream ezúttal is lesz, ennek linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Sopron, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus