A Stelmet Zielona Gora vendége lesz az Olaj

Egykori irányítója, James Florence jelenlegi csapatához látogat a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában.

Bajnokok Ligája, E csoport, 5. forduló
Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-3)
2016.11.15., kedd, 18:30 (TV - Sport1, 18:15)

A lengyel klub múltját, keretét augusztus végén bemutattuk már - náluk annyi változás történt, hogy Akselis Vairogs nincs már a keretben, egyébként ugyanaz az állományuk, amely szűk 3 hónappal ezelőtt.

Várható rotáció:
Florence - Gruszecki - Moore - Zaytsev - Vaughn
Koszarek - Zamojski - Kelati - Djurisics - Hrycaniuk

Ezt a 10 játékos használják a Bajnokok Ligájában - igazából kezdőcsapatuk és cserepadjuk nincs, nem volt még két olyan alkalom a négy meccsen, amikor ugyanazzal a kezdővel álltak volna ki, úgyhogy náluk sem kell feltétlenül sokat belelátni abba, hogy ki kezd és ki nem, elég sokat is játszanak a felsoroltak.

A lengyel bajnokságban 5-2-vel csak a harmadikok - volt már egy vereségük, plusz egy meccset 0-20-szal buktak el, mert nem volt elég lengyel játékosuk, ezért vannak jelenleg csak a dobogó legalsó fokán. Ennél sokkal sokatmondóbb azonban, hogy a Bajnokok Ligájában elért 1-3-ukat hogyan hozták össze. Kezdésnek mindössze 2 ponttal kaptak ki a Sassari otthonában, majd legyőzték ugyanennyi ponttal azt a Ludwigsburgot, amely 43 ponttal ütötte ki két hete Németországban az Olajt. A Partizan ellen is játszottak már, ahogyan a Szolnok is, és ők Belgrádban is mindössze 2 pontos vereséget szenvedtek - egyedül az előző körben, a Besiktas ellen szenvedtek el nagyobb arányú zakót (85-66), de a csoportfavorit otthonában ez sokaknál meg fog még történni.

Hiába nincs tehát olyan nagy karriert befutó játékosuk Thomas Kelatit leszámítva (neki inkább múltja van, mint jelene, Lukasz Koszarek és Igor Zaytsev pedig hiába lengyel és ukrán válogatottak, azért nemzetközileg az 1-2. vonalban nem jegyzik őket), és James Florence-t is leginkább csak a szolnoki szezonja miatt ismerjük (ott pedig finoman szólva is felemás teljesítményt hozott), igen komoly játékerőt képviselnek, ezt a 10 embert szépen tudja forgatni Artur Gronek mester, és egyelőre nagyon masszív csapatnak tűnnek. Egyetlen hazai pályán megvívott BL-meccsüket megnyerték, úgyhogy egyértelműen ők a mérkőzés esélyesei.

Hasonló erősségű csapatokat korábban vert már meg az Olaj, de egyrészt erre leginkább a korábbi években volt példa, másrészt szinte kivétel nélkül hazai pályán (idegenben a Lietuvos Rytas elkapása volt az egyetlen hasonló bravúr). Sztojan Ivkovics legénysége a Jászberény ellen az első három negyedben jól játszott, és a negyedik negyed kissé gyengébb játéka is belefért, így megtört 4 meccses vereség-sorozatuk, erre pedig nagy szükségük volt. Nem is utaznak teljesen esélytelenül Lengyelországba, de amit eddig idegenben mutatott a Szolnok az első számú FIBA kupában, az vérszegény volt. Most egy fokkal talán "emészthetőbb" ellenfél következik, az nagyon nagy baj lenne például, ha itt is 43 pontos zakó lenne a vége, ahogy Athénban és Ludwigsburgban - a Charleroi-i meccs után ez tűnik a legnyerhetőbb idegenbeli összecsapásnak.

A találkozót 18:15-ös műsorkezdettel közvetíti a Sport1 csatorna!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus