A szezon legjobb játékával nyert az Olaj

Az Olaj ugyan leadta a negyedik negyedre korábbi 15 pontos előnyét, de fordítani tudott a feljavuló lengyelek ellen, és a magyar bajnok 86-75-re legyőzte a Stelmet Zielona Gora csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, E-csoport, 12. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-10) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 4-8) 86-75 (24-12, 13-21, 18-22, 31-15)

Szolnoki Olaj KK: Pavlicsevics 18/12, Vojvoda 5/3, Barnies 16/9, Eilingsfeld 2, Andric 19/3.
Csere: Wittmann 9/3, Tóth 7, Boriszov 10/3, Hajdu -, Csák -, Rudner -.

Zielona Gora: Koszarek 10/6, Zamojski 5, Gruszecki 9/3, Dragicsevics 18, Vaughn 2.
Csere: Florence 19/6, Moore 6, Kelati 2, Hrycaniuk 3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Parádésan kezdett az átalakult Olaj - védekezésben sok eladott labdát harcolt ki a magyar együttes, így többször is gyorsan tudott indulni, elöl pedig Vojvoda és főleg Andric révén a pontokat is folyamatosan szerezte a Szolnok, így kettő perc után időt kellett kérnie a vendégeknek (7-0). Nem sokat segített ez a játékmegszakítás a Zielona Gorán, támadásban félelmetesen gyengén nyitották a mérkőzést, és a negyed felénél 15-2-t mutatott az eredményjelző Barnies és Vojvoda tripláját követően. Két triplával kezdett felébredni a lengyel gárda, de nagyjából 10 pontos előnyét végig tartotta a hazai alakulat, Tóth Ádám büntetőivel pedig kialakult a 12 pontos differencia a negyed végére (24-12). A második felvonásban sem sokat változott a játék képe, Andric és Florence válaszolgattak egymásnak az első 4 percben, és a negyed felénél is 34-19 volt még az állás. Ezt követően szedte aztán össze magát a vendég gárda védekezésben, összesen 3 pontot kaptak 5 perc alatt (egy Pavlicsevics triplát), és bár elöl nem sziporkáztak, az utolsó 1 percben egy 7-0-t mentek, ezzel feljöttek egészen 4 pontra (37-33).

A fordulás után nem esett össze a Szolnok, hiába rontották el a félidő legvégét - Boriszov és Barnies révén újra elhúztak egy kicsit, és bár Florence révén látótávolságon belül maradtak a lengyelek, Andric újabb jó periódusa után megint 8 ponttal állt jobban az Olaj (47-39). A negyed utolsó két percéig felváltva estek a kosarak, aztán Moore kosarával és büntetőkkel egyenlíteni tudott a Zielona Gora egy újabb 7-0-s futással (55-55), így egállal fordultak a csapatok a záró 10 percre. A lengyelek Koszarek triplájával megszerezték első vezetésüket is a 31. percben (57-58), viszont Moore óriási butaságát kihasználták a hazaiak - mind a három megítélt büntetőt értékesítette Andric, összességében pedig 8-0-t futott az Olaj Wittmann triplájával és Boriszov kosaraával, így visszavette előnyét a magyar együttes (68-62). A Zielona Gorából teljesen kivette ez a szakasz a lendületet, a Szolnok pedig új erőre kapott attól, hogy gyakorlatilag minden korábbi rossz sorozatát törölte ezzel az egy perccel. 8-10 pont környékén limbózott a differencia a hazaiak javára, a végén pedig már semmi izgalom nem volt, 15 pont környékére nőtt az Olaj előnye. Végül 86-75-re nyertek a hazaiak, ezzel megszerezték második győzelmüket, a lengyeknek pedig lehet, hogy a továbbjutásukba került ez a vereség.

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus