A Szolnok a Bakken Bearst fogadja a feltámadásért

Az Olajnak 4 vagy 5 mérkőzés megfelelő eredménye kellene a továbbjutáshoz - Vojvodáéknak kezdésként le kell győzniük a már biztos csoportelső dánokat.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 6. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-4) - Bakken Bears (dán, 4-1)
2018.02.07., szerda, 18:00

A dánok keretéről három hete, az első egymás elleni mérkőzés előtt olvashattatok, és azóta nem is történt változás náluk, legutóbb, a Mornar Bar ellen is ez az állomány futott ki a pályára. A Bakken Bears azóta egyetlen bajnokit játszott, azon viszont ki is kapott rendesen (72-87) a listavezető Horsens IC-től (16-1), amely mögött így nőtt a hátránya (9-3). A FIBA EC-ben is volt egy zakójuk, a Szolnok elleni 100-96-os siker után elég nagy pofont kaptak a Cmoki Minszktől hazai pályán (75-96), egy hete viszont Montenegróban is legyőzték a Mornar Bart (76-87), ezzel már biztos csoportelsőként továbbmentek.

Várható rotáció:
Wiggins - Akoon-Purcell - Jukic - Crockett - Diouf
Darboe - Laerke/Sahlertz - Bishop - Christoffersen

Az Olaj nagyon nincs jó passzban, a FIBA Europe Cupban az előző három mérkőzésen egyáltalán nem találták a védekezést, de Minszkben a magyar alakulat támadójátéka is súrolta a kilátástalant. Az Alba Fehérvár elleni rangadón sokáig úgy tűnt, szintén nem lesz esélyük, aztán Perry utolsó 2-3 percének köszönhetően az egyenlítés összejött, a vége azonban annak a mérkőzésnek is vereség lett, csak hosszabbítás után.

Itt most valahogy ki kell jönniük a hazaiaknak a gödörből, ami akkor sem lesz egyszerű, ha a dánok már továbbjutottak - az látszódott az első egymás elleni találkozón is, hogy a több amerikaival felálló, gyors, tempós kosárlabdát játszó Medvék játékát nem nagyon tudták lassítani Dragan Alekszicsék, hiába készültek erre, és várhatóan most is hasonló taktikával lép majd pályára a Bakken Bears. Az Olajnak viszont kötelező a győzelem, ha az utolsó utáni pillanatban, a sírból visszatérve tovább akar még menni.

Az tegnap eldőlt, hogy az Elan Chalon és a Movistar Estudiantes személyében van két olyan gárda, amely a Bajnokok Ligájában csoportja ötödik vagy hatodik helyén végzett, de a szezon elején jelezte a FIBA-nak, hogy a FIBA Europe Cupban nem szívesen venne részt, csak a BL érdekli. Ez azt jelenti, hogy két potenciális hely szabadult fel az EC csoportharmadikjai számára, de a Szolnok csak akkor tud ilyen pozícióban végezni, ha legyőzi a dánokat, a Mornar Bar pedig a Cmoki Minszket. Emellett a többi három csoportból legalább két csoportharmadikot kell megelőznie a Szolnoknak:

1. Az I csoportban az Istanbul BBSK-nak (2-3) ki kell kapnia hazai pályán a Kataja Baskettől (0-5)

2. A J csoportban a Demir Insaat Büyükcekmecének (2-3) ki kell kapnia a BC Nevezistől (1-4) úgy, hogy:

- a török vereség és a Szolnok győzelmének nagysága összesen legalább 6 pont legyen
- a litvánok maximum 15 ponttal nyerhetnek nagyobb különbséggel, mint az Olaj

3. A K csoportban a Belfius Mons-Hainautnak (2-3) ki kell kapnia a Donar Groningen (3-2) otthonában, ÉS a U-BT Cluj Napocának (2-3) is vereséget kell szenvednie otthon a Keravnos (3-2) ellen.

Ebből a háromból kettőnek teljesülnie kell, ami a két török csapat és a sorsolásaik miatt lényegében csak matematikai esély, de ha a Szolnok hozni tudja a Bakken Bears elleni csatát, akkor legalább a saját részét megcsinálja, másrészt ha be is kell fejeznie a sorozatot, azt is egy fokkal jobb szájízzel teheti meg.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream most is elérhető:

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus