A Szolnok legyőzte a Krkát

A Szolnoki Olaj KK végig vezetve győzte le a Krka Novo Mestót az Adria Liga 12. fordulójában, így újra 50%-os mutatón állnak.

Adria Liga, alapszakasz, 12. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-6) - Krka Novo Mesto (szlovén, 5-7) 63-59
(13-10, 19-18, 14-13, 17-18)

Szolnoki Olaj KK: Jones 10, Wittmann 2, Vojvoda 9/6, Keller 7, Báder 1.
Csere: Szinovec 5/3, Milosevics 15/3, Gipson 14/6.

Krka: Rojc 2, Mulalic 5, Lapornik -, Wangmene 2, Bolcina 2.
Csere: Kastrati -, Armstead 8, Joksimovic 5/3, Booker 17/3, Hukic 18/12.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Egészen jól indult a találkozó, hiszen nagyjából másfél perc alatt Vojvoda triplájával és Keller kettesével vezetett a Szolnok 5-4-re. A mérkőzés színvonalával kapcsolatban túl hamar ítélkezők azonban tévedtek, a következő pontra ugyanis a 7. percig kellett várakozni - nemcsak hazai, hanem vendégrészről is. Ki nem dolgozott helyzetek után vállaltak a játékosok, a szlovének a palánk alól támadópattanók után sem tudtak betalálni. Mulalic, majd Keller is 1-1 jó büntetőt jegyzett, Booker kosarával pedig még ebben a percben a Krkánál volt a vezetés. A 9. perc elején Szinovec triplájával és Milosevics duplájával vette vissza a vezetést a hazai együttes (11-7). Bár Hukic első triplájával zárkóztak a vendégek, Keller pontjai zárták az első játékrészt (13-10).

A második felvonás nagyon jól indult szolnoki szempontból, hiszen Kastrati faultja után Jones előbb két büntetőt, majd egy távoli kettest is elhelyezett a gyűrűben, a következő perc elején megint ő volt eredményes, Szinovec dupláját követően pedig 10 pont fölé nőtt a differencia a 12. perc közepére (21-10). Armstead duplájára Milosevics hármassal felelt, így kialakult a legnagyobb különbség, 26-15 után azonban nagyon megállt a hazai alakulat. Booker kettest, Hukic pedig újabb hármast szerzett, másfél perc kosárcsend után pedig megint Booker talált be (26-22). Milosevics háromperces kosárcsendet tört meg szolnoki oldalon, de Booker és Mulalic kosaraival még tovább zárkózott a Krka (28-26). Másfél percig egyik együttes sem szerzett pontot, majd Gipson és Milosevics révén az Olaj megint elmozdult a holtpontról. Bolcina középtávoli, alapvonali tempója zárta a félidőt, amely négypontos hazai vezetéssel zárult (32-28).

A fordulást követően megint nem a szebbik énjét mutatta a kosárlabda, összesen 2, illetve 3 pontra voltak képesek a felek több mint három perc alatt (34-31). Gipson révén éledezett a Szolnok, de Armstead pontjait követően Hukic következett a vendégektől, sokadik hármasát követően egyetlen pont volt a differencia már csak a 26. perc végén (39-38). Gipson és Joksimovic gyors triplaváltását követően kettő percig megint nem esett pont egyik oldalon sem, ekkor nagyon ideges volt mindkét együttes, nagyon lassan és ötlettelenül is támadtak. Az utolsó két percben is mindössze két kosár esett, de azt mindkettőt Milosevics szerezte, aki kezdett nyerőemberré előlépni, 5 pontra lépett meg az Olaj 10 perccel a vége előtt (46-41).

Wittmann és Keller növelte tovább a távolságot (49-41), de nem akarták feladni a vendégek, két amerikai légiósuk hozta vissza őket látótávolságba (49-45). Vojvoda nagyon fontos triplát szerzett messziről, emberről, majd két percnyi "szünet" után Báder büntetője és Vojvoda duplája következett, újra 10 pontra lépett el Dragan Alekszics együttese (55-45). Booker kosarára egy Vojvoda büntető és egy Gipson dupla érkezett, így fordultak az utolsó öt percre (58-47). Itt megint megálltak Kellerék, Hukic, Joksimovic és Booker is pontokat pakoltak a táblára, így az utolsó két percre megint meccs lett belőle (58-53). Jones kettesére Hukic büntetői jöttek, majd Keller egy jó egypontosa után Armstead szerzett labdát bedobás után, hozta közelebb övéit, Mulalic palánkra feltett labdája után pedig Keller hozzáért a gyűrűhöz és a hálóhoz is, ezért járt a két pont a Krkának (61-59). 20 másodperccel a vége előtt jöhetett az Olaj, Gipson mindkét büntetőjét a helyére rakta, és a maradék idő már nem volt elég a szlovéneknek a pontszerzéshez, így nyert a Szolnok végül 63-59-re.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus