A Szolnoki Olaj földbe döngölte a Minszk csapatát

Fantasztikus védekezésével darabokra szedte a Minszk játékát a Szolnok és európai porondon szokatlanul nagy különbségű győzelmet aratott.

FIBA Europe Cup, második csoportkör, K-csoport, 2. forduló:

Szolnoki Olaj KK (1-1) - Tsmoki Minszk (0-2) 79-45 (20-10, 23-14, 22-12, 14-9)

Olaj: Perry 5/3, Vojvoda 16/6, Milosevics 8, Ford 9/3, Andric 15/3.
Csere: Phillip 11/3, Tóth Á. 8, Kovács P. 3/3, Polyák 1, Tóth Z. 3/3. 

Minszk: Adamovic 6/3, Kudrautsau 5, Czerapowicz 2, Mescharakou 5/3, Kravish 7.
Csere: Tratszinecski 6, Vabiscsevics 6/6, Szemjanuk 2, Korzh -, Paliascsuk 2, Salash 4. 

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken eléritek.

Kemény védekezésekkel kezdődött a meccs, repkedtek a blokkok mindkét oldalon, percekig nem esett kosár. A Szolnok találta meg hamarabb a dobóformát, futni is tudtak, villámgyorsan berámoltak három duplát, 6-0-nál kénytelen volt időt kérni a Minszk. Használt is a pauza, két gyors kosarat szerzett a vendégcsapat, utána viszont lehúzta a rolót a szolnoki védekezés, a lepattanókból pedig folyamatosan rendezetlen védelem ellen támadhattak a hazaiak és 12-0-s futást produkáltak. A negyed vége felé kicsit magára talált a Minszk, de így is alig 10 pontig jutottak 10 perc alatt. A második negyed álmosan kezdődött, nem igazán tudott felpörögni a Szolnok, a felállt védelem ellen  nem tudtak betalálni, ugyanakkor hátul nem voltak különösebb gondjaik. Andricnak számolatlanul fújták a támadóhibákat, ez kicsit megkavarta a lapokat, a Minszk pedig lassan araszolva közeledett – a 13. percben Dragan Alekszics is érezte, hogy gond lehet, időt is kért. Az Olajnál is jól jött a szünet, az apróbb védekezésbeli hibákat a hátul extra Phillip vezetésével javították, így ismét tudtak gyorsan indulni. 22-17 után percekig csak a Szolnok dobta a kosarakat, a vendégek csak egy sportszerűtlen faulttal jelentkeztek – 34-17 után találtak be ismét, és bár összeszedték magukat a nagyszünetig, de összességében abszolút uralták a meccset Vojvodáék. 

A nagyszünet után sem változott a játék képe, a vendégek próbálkoztak egy kicsit gyorsabb labdajáratással, de komolyabb gondot nem okoztak a harmadik negyed elején – kintről-bentről jól dobtak a hazaiak, és stabilizálták a 20 pont körüli differenciát. A vendégek zónával próbáltak zavart kelteni, de nagyon hamar bónuszba kerültek, ráadásul támadásban továbbra sem találtak megoldást a Szolnok védekezésére, akik szintén jól alkalmazták a területvédekezést. A negyed végén Perry kisebb sérülése miatt aggódhattak a hazai drukkerek, de egyébként gáláztak Vojvodáék, Phillip buzzer triplájával 29 pontra nőtt a differencia. A záró játékrész elején azonnal 30 pont fölé hízott a különbség, a lényegi kérdések végleg eldőltek, a hazaiak a cseresorukkal is kiváló védekezést mutattak be - alaposan kiköszörülték a Mornar Bar elleni csorbát. 

 

fotó: fiba.basketball/Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus