A szuper-újonc otthonába látogatnak Lóránték

Trentóban, az olasz bajnokságban fantasztikusan menetelő újonc trentói sasok csarnokában készül a meglepetésre Lóránt Péter Pesarója.

Öt fordulóval az alapszakasz zárása előtt még mindig nem lélegezhetnek fel Lóránték, a Consultinvest Pesaro ugyan biztonságosnak tűnő 5 pontos előnnyel áll az utolsó és ezzel kieső helyen álló Pasta Reggia Caserta előtt, ám ha a piros-fehérek kerülni akarják az utolsó fordulók izgalmait ( a záró, 30. fordulóban: Pesaro-Caserta...), egy-két győzelmet még mindenképpen szállítaniuk kell. Azt nem állítanánk hogy erre éppen ma lenne a legnagyobb esélye a Pesarónak, ugyanis a Palatrentóból igencsak kevesek hagyták el győztesen a parkettet a 2014/2015-ös szezon során. A legutóbbi 4 bajnokiját megnyerő újonc trentói gárda jelenleg a Serie A 5. helyén áll, és már biztos résztvevője a rájátszásnak.  A dél-tiroli egylet legutóbb hatalmas bravúrt végrehajtva, gyakorlatilag simán 92-84-re nyert az euroligás Dinamo Sassari szardíniai oroszlánbarlangjában.

Péterék számára elsősorban a hazaiak félelmetes támadógépezete okozhatja a legtöbb gondot (csak a Milano és a Sassari dobott röbb pontot az újoncnál).  A Trento elsőszámú pontgyárosa, Tony Mitchell bombaformában van, a Sassarinak 31 pontot szóró amerikai toronymagasan vezeti a Serie A dobólistáját, az ő semlegesítése kulcskérdés lehet. Persze kiváló kezű amerikaiakból a Pesaro sincs híján, Laquinton Ross (a liga 4. legjobb pontátlaga az övé) és Chris Wright (legutóbb, Mitchellhez hasonlóan, ő is 31 pontot dobott) ponterősségével is építhet Riccardo Paolini mester, aki bátran kijelentette: győzni készülnek Trentóban.  Hanga Ádám avellinói társulata néhány hete lépett fel a trentói publikum előtt, és bár nem vallottak szégyent, végül ha nem is fölényesen de simán legyőzték őket Pascolóék. Ma a mindössze 2. Trento-Pesaro összecsapás jön a Serie A-ban ( az 1998-ban alapított trentói kosárlabdaklub 3 éve még a harmadik vonalban szerepelt), az odavágón (az akkor sérült Mitchell nélkül) is simán (57-76) nyert a Trento az akkor még Lóránt és Wright nélkül felálló Pesaro ellenében.

A szombaton 20.30-tól kezdődő Dolomiti Energia Trento - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzést a Gazzetta dello Sport önálló televíziós csatornája a Gazzetta tv közvetíti élőben, a Gazzetta tv a a rózsaszín olasz sportnapilap weboldaláról (katt a linkre)is elérhető, ám sajnos korábbi tapasztalatainkból kiindulva, a magyarországi IP címekről igencsak bizonytalan az elérése.

A mérkőzés élő statisztikája  ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 26. fordulójának további programja:

Capo d'Orlando - Enel Brindisi  11/04 20:30
EA7  Milano - Acea Roma  12/04 17:00
Reyer Venezia - Vitasnella Cantù  12/04 18:15
Vanoli Cremona - Virtus Bologna  12/04 18:15
Pallacanestro Varese  - JuveCaserta  12/04 18:15
Reggio Emilia - Dinamo Sassari  12/04 20:30
Sidigas Avellino - Tesi Group Pistoia  13/04 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Flick/Basketinside.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus