A továbbjutás kapujába léphet az Alba

Szerda este 18:30-tól a portugál Benficát fogadja az Alba Fehérvár gárdája a FIBA Europe Cup első csoportkörének 4. fordulójában - egy három pontnál nagyobb arányú sikerrel a székesfehérváriak gyakorlatilag a továbbjutás küszöbére lépnének. A mérkőzés felvezetőjét olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, A csoport, 4. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 2-1) - Sport Lisboa e Benfica (portugál, 2-1)
2016.11.09., szerda, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:15)

A portugálokat bemutattuk már három hete, azóta nem volt változás a keretükben.

Várható rotáció:
Raivio - Morais - Andrade - Hollis - Barber
Fernandes - Barroso/Oliveira - Soares - Loncovic - Dos Santos

A Benfica nincs rossz formában a Fehérvár elleni, 77-74-es, hosszabbításos győzelmük óta. A bajnokságban már 5-0-lal állnak, három győzelmet arattak azóta a bizonyos Alba elleni találkozóta óta, míg a FIBA Europe Cupban csak a Chalon otthonában szenvedtek vereséget (90-76), a Brüsszelt idegenben is legyőzték - ugyanúgy 2-1-gyel állnak, ahogy az Alba vagy a franciák. Továbbra is Damian Hollis a legponterősebb játékosuk a nemzetközi kupában, de a Raven Barber, Derek Raivio, Carlos Morais trió is veszélyes, négyükre kell leginkább odafigyelni az első meccsen a győztes triplát elvállaló Carlos Andrade mellett.

Az Alba sincs viszont gyenge passzban, ugyanúgy egy mérkőzést veszített Dzunics Braniszlav együttese, mint a Benfica - ők rögtön a portugáliai meccs után, a Sopron otthonában kaptak ki, de azóta a bajnokságban is hibátlanok, a FIBA Europe Cupban pedig két hazai győzelmet arattak, legutóbb 20 ponttal diadalmaskodtak a Chalon ellen, ami valószínűleg a Benficát is felkészítette, mire számíthat. A fehérváriak egyre jobb formában vannak, két nyögvenyelős siker után most már kétszer is sziporkáztak támadásban - az ASE ellen egy negyedig kellett komolyan venni a találkozót -, így önbizalommal telve várhatja a magyar csapat az összecsapást.

Sorsdöntő mérkőzés lehet ez a meccs, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a csoport második helye dől el ezen az egymás elleni találkozón - azt is hozzá kell tenni, hogy a csoportelsőség sem elérhetetlen még egyik gárda számára sem. Amennyiben az Alba 3 pontnál nagyobb különbséggel nyer, akkor gyakorlatilag a továbbjutás kapujába lépett - matematikailag még nem történne meg a továbblépés, de karnyújtásnyira kerülne az első két hely valamelyike, hiszen két körrel a vége előtt nemcsak meccselőnye lenne a Benficával szemben, hanem az egymás elleniben is jobban állnának Lóránt Péterék. Meg kell jegyezni azt is, hogy egy vereséggel elég nehéz helyzetbe kerülne a Fehérvár (valószínűleg Franciaországban kellene nyerni a továbbjutáshoz), úgyhogy borzasztóan fontos találkozó jön mindkét csapat számára.

A mérkőzést a DIGI Sport 1 élőben közvetíti 18:15-ös műsorkezdettel, de lesz netes közvetítés is, ennek linkjét a holnapi nap folyamán megosztjuk!

Hajrá Fehérvár, hajrá magyar kosárlabda!


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus