A továbbjutás küszöbére léphet a Körmend

Holnap délután 16:00-tól az Egis Körmend együttese a Cmoki-Minszk otthonában lép pályára a FIBA Europe Cup második csoportkörének 5. fordulójában - adott esetben már tovább is juthat a magyar együttes. A mérkőzés felvezetőjét olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, N-csoport, 5. forduló
BC Cmoki-Minszk (fehérorosz, 1-3) - Egis Körmend (magyar, 3-1)
2017.01.18, szerda, 16:00

A fehéroroszokról írtunk már az első egymás elleni mérkőzés előtt, egy hónapja, illetve bővebben bemutattuk múltjukat és keretüket november végén is. Azóta egy változás történt náluk, de nem érkező, hanem távozó van Laimonas Kisielius személyében, aki a Lietuvos Rytashoz szerződött.

Várható rotáció:
Joyce - Kudrautsau - Trastsinetski - Milosevics - Gagics
Gray - Meshcharakou - Ulyanko - Lashkevich - Semianiuk

Nincsenek túl nagy formában, hiszen a körmendi vereségük óta eltelt négy találkozón egyetlen egyszer sem tudtak nyerni - az, hogy a VTB Ligában kikaptak a CSZKA Moszkvától (63-100) vagy a Nyizsnyij Novgorod otthonában (102-95), nem túl nagy meglepetés, mint ahogy a Nanterre elleni idegenbeli vereségük sem (94-85), viszont a Bnei Herzliya elleni zakójuk (88-77) már jelzi, hogy nincs minden rendben a fehérorosz gárdánál. Miután ebben a naptári évben még nem győztek egyszer sem, így a VTB Ligában 3-9-cel már csak 11. helyen állnak 13 csapatból, a FIBA Europe Cupban pedig hiába harmadikok még mindig, 3 vereséggel lényegében elszálltak a továbbjutási esélyeik - akkor lehet még esélyük, ha a Körmend mellett a Nanterre-t is megverik, a Bnei Herzliya pedig megteszi ugyanezt mindkétszer idegenben, és akkor is csak akkor, ha rendesen javítják is közben a kosárarányukat.

A Körmend ezzel szemben kifejezetten jó formában van, hiszen Gasper Poticnik gárdája a Minszk elleni összecsapás óta eltelt négy meccséből hármat megnyert, legutóbb pedig Parrish Petty nélkül kaptak ki a Szolnoktól (72-60) - a bajnokságban ezzel 9-4-es mutatóval a második helyen állnak jelenleg, a FIBA Europe Cupban pedig vezetik a csoportot, miután a Nanterre-t olyan különbséggel sikerült legyőzniük hazai pályán, hogy az egymás elleni eredmény is a vasiaknak kedvez. A holnapi találkozón is kulcskérdés lesz Petty játéka, hiszen az Szolnokon megmutatkozott, hogy a védekezéssel nincs akkora baj a távollétében, a támadójáték viszont nélküle nem igazán működik. Ha most sem fog játszani, az sorsdöntő lehet a továbbjutás szempontjából is, de ha vállalja a játékot, jó esélyei vannak a Körmendnek, mert azért az látható volt Körmenden is, hogy ha a Joyce, Gray, Gagics hármast megfogja egy csapat, a többiek nem fogják megnyerni a mérkőzést, ez előre borítékolható.

Más kérdés, hogy Minszkben ezt azért nem lesz olyan egyszerű megtenni, és a hazaiak továbbra is képesek egy jó átlagot hozni, ami adott napon egy kicsit gyengébb ellenfelet könnyedén be is darálhat. Ettől függetlenül a forma és a motiváció is Ferencz Csabáék mellett szól - a Körmend akár tovább is juthat most, ha a Nanterre kikap a Bnei Herzliyától, ők pedig nyernek, de ha győznek Allenék, akkor az biztossá válik, hogy az utolsó körben elég egy sima egypontos győzelem is az izraeliek ellen a továbblépéshez, ha a franciák most nem botlanának.

A találkozót nem közvetíti egyetlen TV-csatorna sem, de természetesen ezúttal is lesz élőképes stream, aminek a linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus