A végjátékban bukta el a bravúros győzelmet Perl csapata

Hiába vezetett több mint 38 percen keresztül Cremonában, drámai végjátékban mégis kikapott a Perlt ezúttal is nélkülöző Orlandina Basket.

Vanoli Cremona - Betaland Capo d' Orlando 74-73

Nagyon közel volt hozzá, mégsem sikerült a bravúrszámba menő cremonai győzelem a szicíliai kiscsapatnak. Pedig nagyon jól indult a találkozó, hiába lepte meg a hazaiak mestere azzal Jasaitisékat, hogy két sérüléssel bajlódó olasz klasszisa közül nem azt a Cusint pihentette, akinek távolmaradását szinte mindenki biztosra vette, hanem Luca Vitali nem volt ott a házigazda keretében. A vendégek remekül kihasználva a sokoldalú talján válogatott hátvéd hiányát, már az összecsapás első felében komolyabb előnyre tettek szert (14-28).

Az elsősorban az ex-Capo d'Orlando játékos, Tyrus McGee által húzott Cremona visszakapaszkodott ugyan, de a meccset nem tudta megfordítani, egészen a negyedik negyed utolsó két percéig - ekkor, 69-68-nál vezetett először a Serie A jelenlegi harmadikja! 74-73-nál még volt egy meccslabdája a vendégeknek, de Nicevic elhibázta a középtávolit, így nem jött össze az idegenbeli bravúr. A közvetlen riválisok közül a Bologna nyert a bajnok Sassari otthonában, a Torino pedig belerondítva az EA7 Milano 80. születésnapi "bulijába", hosszabítást játszott a milánói Mediolanum Forumban - végül 94-90-re győzött az Milano -, így Perlék harca folytatódik tovább...

Vanoli Cremona legjobb dobói: McGee 23/9, Dragovics 13/9, Turner 8/6.

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Boatright 21/9, Bowers 13/3, Nankivil 9/3,

Az Orlandina Basket legközelebb mához egy hétre, március 13-án vasárnap, 18.15-ös kezdéssel, talán kijelenthetjük, számukra az év mérkőzésén a Manital Torino együttesét fogadja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus