A Velence ellen mutatkozik be Hanga Ádám a Serie A-ban! (Élőképpel!)

Már csak néhány óra, és eljön az a pillanat, amiért az elmúlt hetekben dolgozott és készült az Olaszországba igazoló Hanga Ádám és újdonsült egyesülete, a Felice Scandone Avellino: megkezdődnek a küzdelmek a Serie A-ban is, így Ádám is újabb európai top ligában teheti le a névjegyét. Kiválóságunk első itáliai tétmérkőzését reményeink szerint élőképes közvetítés mellett izgulhatjuk végig.

Kora este, egész pontosan 18.15-kor dobják fel a labdát az avellinói Pala DelMauróban, ahol a Sidigas Avellino, soraiban, várhatóan a kezdő ötös tagjaként, Hanga Ádámmal, az Umana Veneziát fogadja. Érdekes és fontos derbi előtt állnak Ádámék, hiszen minden előzetes esélylatolgatás alapján a velenceiek lehetnek az egyik legkomolyabb vetélytársaik a playoffért vívott harcban, így ma este valóban duplán fontos lehet a győzelem. Avellinóban bizakodva várják a rajtot, az előszezon remekül sikerült, még úgy is, hogy rendhagyó módon a többieknél (így a Veneziánál is) legalább két héttel később kezdték el a felkészülést Hangáék. A házigazdáknál Sundiata Gaines és Junior Cadougan bajlódik-bajlódott(?) kisebb sérüléssel, ám várhatóan mindketten bevethető állapotban lesznek a bajnoki nyitányra.

A vendég velenceiek 9 új játékossal (Stone, Goss, Viggiano, Ortner, Dulkys, Ress, Moore, Ceron, Ruzzier) és egy legendás és felettébb tapasztalt vezetőedzővel (Carlo Recalcati) érkeztek Avellinóba. A „lagunariknál” a Virtus Romát két év után (egykor Lóránt Péter csapattársa is volt) otthagyó Phil Goss volt a közelmúltban maródi, de ő is felépült. Ez utóbbi nem feltétlenül túl jó hír az avellinóiaknak, mert a Julyan Stone (a Toronto Raptorsnál töltötte az elmúlt szezont) - Goss duó okozhatja talán a legtöbb nehézséget, főleg a Gaines-Banks/Cavaliero hátvéd párosnak a hazaiak oldaláról. Hanga a legtöbb párharcát várhatóan az ex-soproni, és Velencébe a bedőlő Montepaschi Sienától érkező Jeff Viggianóval, és a litván válogatott Deividas Dulkys-szal vívja majd meg. A velenceiek oldalán kiemelhető még az ex-sienai Tomas Ress, a szintén bajnoki ezüstérmestől érkező osztrák-amerikai Benjamin Ortner, és az a horvát Hrvoje Peric, aki egyetlen hírmondóként maradt a tavalyi gárdából.

Ma délelőtt a Scandone utolsó edzését mintegy 100-150 szurkoló is meglátogatta, akik fantasztikus hangulatot varázsoltak a tréningre, mintegy ízelítőt adva, mi vár este a fiúkra, amikor és ahol legalább 3 ezer nézőt várnak:

Avellino szurkolók a mai edzésen, katt a linkre!

A vasárnap 18.15 től kezdődő Sidigas Avellino - Umana Venezia olasz bajnokit, erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel követhetitek!

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(mindkét link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza, és Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A  első fordulójának további programja:

 Vanoli Cremona -  EA7  Milano        61-68      
 Upea Capo d'Orlando -  Tesi Group Pistoia  12/10 18:15      
 Enel Brindisi -  Consultinvest Pesaro  12/10 18:15      
 Dolomiti Energia Trento -  GrissinBon Reggio Emilia  12/10 18:15      
 Acea Roma -  Pasta Reggia Caserta  12/10 18:15      
 Dinamo Sassari -  Granarolo Bologna  12/10 19:00      
 Openjobmetis Varese -  Acqua Vitasnella Cantù  12/10 20:30 Rai Sport2

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus