A Zaragozát is kisöpörték, döntőbe jutottak Hangáék

A Barcelona idegenben is magabiztosan nyert és lezárta elődöntős párharcát, a fináléban pedig jöhet a Real elleni újabb klasszikus párharc.

ACB Liga, elődöntő, 3. mérkőzés

Tecnyconta Zaragoza (6.) – FC Barcelona Lassa (2.) 81-96

A Barcelona-Zaragoza elődöntős párharc a katalánok két hazai győzelme után átköltözött Zaragozába, ahol Hanga Ádám és társai a továbbjutás reményében léptek pályára. Nem is kellett csalódniuk a gránátvörös-kékeknek, akiknek a dolgát az idei rájátszás meglepetéscsapata, a korábban a Baskoniát kiejtő házigazda nem tudta megnehezíteni. A Barca 12-11 után ugyanis már egyszer sem játszott hátrányban, az előnyük egyre csak nőtt, nem sokkal a félidő után pedig már 39-59 állt az eredményjelzőn. Ezzel kialakult a meccsen a legnagyobb különbség, amivel magabiztosan tudtak sáfárkodni a Kuric (27 pont, 7/6 tripla) és Singleton által vezetett katalánok. A döntőben a Valenciát szintén kisöprő Real Madrid vár a Barcára, jöhet a két gigász újabb csatája!

A Barcában Hanga Ádám ismét csereként lépett pályára és 23 perc alatt 7 pontig (2/1 dupla, 4/1 tripla, 2/2 büntető) jutott, leszedett 5 lepattanót, kiosztott 3 sapkát, volt 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája, 1 beütött és 2 kiharcolt faultja, így összesen 13 VAL-t gyűjtött.

A Zaragoza legjobb dobói: Justiz 24, Okoye 19/3, Alocén 11/6, Seibutis 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Kuric 27/18, Singleton 18/12, Heurtel 15/9, Tomic 11

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus