A Zielona Gora ellen mutatkozik be az "új" Olaj

Szerda este 18:00-tól a vezetőedző- és irányítócserén átesett Szolnoki Olaj KK a Stelmet Zielona Gorát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Bajnokok Ligája, E-csoport, 12. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-10) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 4-7)
2017.01.11., szerda, 18:00 (TV - Sport1, 17:45)

A lengyelek keretéről bővebben írtunk már augusztus végén, illetve az első egymás elleni meccs előtt, november közepén. Azóta annyi változás van náluk, hogy leigazolták a 30 éves, 206 centi magas montenegrói válogatott centert, Vladimir Dragicsevicset, aki egyszer játszott már korábban a Zielona Gorában, 2013/14-ben, ráadásul akkor az Euroligában is nagyon ment neki a játék (14.7 pont, 6.7 pattanó) - előtte volt a Buducsnoszt, a Szpartak Szentpétervár és egy rövid ideig a Caja Laboral, utána pedig a Banvit és a TED Kolejliler Ankara játékosa. Van egy távozójuk is, miután az ukrán Igor Zaytsev a spanyol első osztály sereghajtójához, a Manresához igazolt, így ő ezen a meccsen már biztosan nem lesz.

Várható rotáció:
Koszarek - Zamojski - Kelati - Djurisics - Dragicsevics
Florence - Gruszecki - Moore - Vaughn - Hrycaniuk

Alapvetően is jóval mélyebb volt a lengyelek kerete, mint az Olajé, és ez a Dragicsevics-Zaytsev cserével sem változott - továbbra is megvan a 9-10 fős aktív rotációjuk, ahol nem nagyon van minőségi visszaesés. Dragicsevics egyébként a legjobb pontszerzője (11.2), pattanózója (7.8) és összességében leghasznosabb játékosa (15.2 VAL) a lengyeleknek, igazi húzóembert igazoltak tehát.

A hazai bajnokságban nagyon be is indultak - még pont az Olaj elleni győzelem után kikaptak az Energa Czarnitól, de azóta 6 győzelmet arattak zsinórban, a hétvégén pedig az eddig a pontig veretlen listavezetőt, a Torunt is elintézték. A Bajnokok Ligájában már más a helyzet, miután 4-4 óta 3 vereséget szenvedtek, így ez most az utolsó szalmaszáluk a továbbjutás szempontjából, amibe kapaszkodhatnak - a Ludwigsburg idegenben verte őket (87-77), a Partizan (80-81) és a Besiktas (66-84) pedig hazai pályán múlta felül a lengyel bajnokot, és főleg a szerbek elleni vereség lehetett fájó pont az együttesnek, mivel ott rádásban kaptak ki.

Az Olajnál rengeteg változás volt az elmúlt időszakban, hiszen előbb Ryan Wrightot cserélték le Luksa Andricra, majd Sztojan Ivkovics mondott le a szegedi vereség után, az ő helyét Kmézics Zorán vette át, James Kinney helyére pedig Darryl Bryantet szerződtette a csapat - utóbbi nem játszhat, mivel a PAOK színeiben szerepelt idén a BL-ben. Pocsék formában van alapvetően a magyar bajnok, november 19-e óta 11 meccsből összesen 1-et tudtak megnyerni, azt is a Vasas ellen, de annyi minden változott a klubnál, hogy ez most kevéssé érdekes. Az új edző általában új impulzust is hoz, legalább rövidtávon segíteni szokott, mindenki próbálja a legjobbját nyújtani, de azért nagy csodákat nem kell várni, egy erősebb és jó eséllyel sokkal motiváltabb csapatot lát most vendégül a Szolnok.

A lengyeleknek ez kötelező győzelem, ha még tovább akarnak lépni a következő körbe - egy sikerrel áll csak előttük a Sassari az 5., még potenciális továbbjutó helyen. Ha kikap az Olaj, akkor matematikailag is biztos, hogy már hetedik sem lehet, tehát a FIBA Europe Cupot is elbukja, de ugyanez igaz, hogy ha 20 pontnál kevesebbel nyer a Szolnok, és a Charleroi-nak sikerül megvernie a Partizant hazai pályán. Igazán nagy céljai tehát már nem lehetnek a hazaiaknak (a következő körben a Besiktas érkezik a Tiszaligetbe), viszont minden komolyabb teljesítményre szükségük lehet, hogy minél előbb elkezdjenek kilábalni abból a gödörből, amiben jelenleg vannak.

A találkozót a Sport1 csatorna 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus