Allen Rosco sokat tett a Tenerife újabb BL-sikeréért

A címvédő Tenerife tükörsimán nyert a Ludwigsburg otthonában - Allen Rosco a lepattanózásból és a blokkokból is kivette részét.

Ma megrendezték a Bajnokok Ligája csoportkörében a 9. forduló első mérkőzéseit. A B csoportban a címvédő Iberostar Tenerife a német MHP Riesen Ludwigsburg vendége volt, és némi meglepetésre egészen simán győztek a spanyolok - ez elvileg egy komoly rangadó lett volna, de az első, 9 ponttal megnyert első negyeddel megalapozták sikerüket a vendégek, és bár a hazaiak visszajöttek a meccsbe, a harmadik felvonás második felétől kezdve egyértelműen a Tenerife akarata érvényesült, végül 83-62-re győzött az ibériai gárda.

A győztesnél a magyar válogatott Allen Rosco ezúttal kezdő volt, majdnem 24 percet játszott, és ezalatt 3 pontot (0/3 dupla, 1/1 tripla), 7 pattanót, 2 blokkot, 1-1 gólpasszt és eladott labdát, valamint 2 faultot jegyzett, ami 9 VAL-t ért. Hasznosan kosarazott, ráadásul blokkokban csapattársával, Nianggal együtt a mezőny legjobbja volt, pattanózásban pedig Mike Tobey-val karöltve csapata legjobbja - ebben a túloldalról a német válogatott Johannes Thiemann megelőzte 1-gyel.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus