Az Alba Fehérvár ezúttal a Pardubicét látja vendégül

Az Alba Fehérvár együttese szerda este a BK JIP Pardubice csapatát fogadja a FIBA Europe Cup második csoportkörének második fordulójában. A mérkőzés beharangozóját olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, O-csoport, 2. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 1-0) - BK JIP Pardubice (cseh, 0-1)
2016.12.21., szerda, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:10)

A csehek múltját és keretét bemutattuk már november végén, azóta egyetlen változás sem volt náluk.

Várható rotáció:
Autrey - Kotas - Burnett - Wall - Necas
Pulpan - Potocek - Kohout - Skranc - Svrdlik

Az utóbbi hetekben a bajnokságban kifejezetten jól szerepeltek. December elején megverték a jelenleg negyedik helyen álló BK Kolint (87-71), majd legyőzték Csehország kirakatcsapatát, a CEZ Nymburkot is, ami óriási fegyvertény (81-77). A hétvégén az Usti nad Labemet idegenben sikerült megverniük (87-95), így most a második helyen állnak a cseh első osztályban 13-3-as mérleggel. Az más kérdés, hogy a FIBA Europe Cupban az O-csoport első fordulójában 35 pontos zakót kaptak a Pau-Lacq-Orthez otthonában (101-66), a sorozat új szakaszát tehát nem kezdték a legjobban.

Az Alba egy héttel ezelőtt egy egészen jó mérkőzésen, Brandon Taylor nélkül verte a Kolozsvárt (92-83), az a meccs mindenképpen bizakodásra adhat okot, a hétvégén azonban a Körmend dominált ellenük Székesfehérváron, nem nagyon sikerült ráerőltetniük akaratukat ellenfelükre. Fontos kérdés lehet, hogy Luka Markovics tudja-e vállalni a játékot, ő a padról sokszor hozott már lendületet, de a fehérváriak nélküle is mélyebbnek tűnnek soros ellenfelüknél, jóval több igazi opciójuk van. A csehek teljesen egyértelműen két játékos produkciójától függnek, így minden azon múlik, mennyire sikerül megfékezni Lamb Autrey-t és Dominez Burnettet - ha elég hatékonyan, simán átrohanhat a Pardubicén Dzunics Braniszlav együttese, hazai pályán egyébként esélyesebbek papíron, ha viszont nem nagyon tud mit csinálni az Alba a két pontzsákkal, nagyon megszenvedhetnek.

A találkozót a DIGI Sport 1 18:10-es műsorkezdettel élőben közvetíti, de lesz élőképes stream is, amelynek linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük.

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus