Az Antwerpet fogadja a Sopron

Csütörtökön este 18:30-tól a Port of Antwerp Giantset fogadja a kényszerhelyzetben lévő Sopron KC együttese - legalább 22 ponttal kellene nyernie Sabáli Balázs együttesének ahhoz, hogy maradjon esélye a továbbjutásra.

FIBA Europe Cup, D csoport, 5. forduló
Sopron KC (magyar, 1-3) - Port of Antwerp Giants (belga, 3-1)
2016.11.17., csütörtök, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:25)

A belgák történelméről, keretéről három hete, az első egymás elleni mérkőzés előtt már írtunk bővebben. Azóta annyi változás van, hogy Micah Mason a Sopron elleni mérkőzés óta sem játszott egyetlen találkozón sem, nem tudni, hogy most számítanak-e rá. Az elmúlt három mérkőzésen nem szerepelt Ordane Kanda-Kanyinda sem, a hétvégi bajnokit pedig erőcsatáruk, Ryan Anderson is kihagyta, de van egy új, tapasztalt, 36 éves belga négyesük, a 207 centi magas Christophe Beghin, ő viszont a nemzetközi kupában még nem szerepelt.

Várható rotáció:
Clark - Smith - Conger - Anderson(?) - Ware
Kanda-Kanyinda(?) - Yoeri Schoepen - Marchant - Beghin(?) - Enobakhare

Az Antwerpnél azért becsúszott már két vereség az elmúlt három hétben, de a belga szuperkupa-győztes még mindig kiválóan szerepel ebben a szezonban. A bajnokságban megverték a Limburg Unitedet (70-75) és a Brüsszelt (90-85), mielőtt szombaton kikaptak a sokszoros címvédő Oostende otthonában (90-85). A nemzetközi kupában a Nanterre megállította menetelésüket a harmadik fordulóban (69-78), de a Portót legyőzték (79-72), ezzel 3-1-es mérlegük van négy kör után, kiváló helyzetből várhatják az utolsó két meccset - elég, ha 22 pontnál kevesebbel kapnak ki a Soprontól, azzal is ott vannak a következő körben.

A Sopron a korábbi jó eredmények után most két vereséget gyűjtött be gyors egymásutánban, Franciaországban és Szegeden is kikapott Sabáli Balázs csapata. Most annyi előnyük volt, hogy nem Franciaországból kellett hazatérniük, csak a Tisza partjáról, de túl pihent nem lehet a társaság, ez meg is látszódott rajtuk a hétvégi fordulóban, főleg védekezésben. Ha tovább akar jutni a gárda, akkor nagyon össze kellene szednie magát, de túl nagy teher nincs az SKC-n, ugyanis reális esélye csak akkor marad az együttesnek a továbblépésre, ha legalább 22 ponttal veri most az Antwerpet (21 ponttal győzött az ellenfél az "odavágón"), ez pedig a jelenlegi erőviszonyokat nézve még akkor sem reális, ha egyik hiányzó sem tér vissza a belgáknál. 1-3-as továbbvitt mérleggel is van még esély arra, hogy ott legyen a Sopron a legjobb kettő csoportharmadik között a nyugati öt csoportot figyelembe véve, de olyan a kosárkülönbségük eddig a Nanterre és az Antwerp ellen, hogy azt is figyelembe véve már csak a csoportmásodik hely segíthet nekik.

Mindenesetre a mostani ellenfél komoly játékerőt képvisel, ez egy kiváló felkészülés lehet Millséknek a továbbiakra nézve akkor is, ha nem sikerül nyerni vagy a kellő különbséggel megtenni ezt. Jó meccsre van kilátás, ahol akár még győzelmi esélyei is lehetnek a Sopronnak, ha sikerült regenerálódniuk az elmúlt egy hét viszontagságaiból.

A találkozót 18:25-ös műsorkezdettel közvetíti a DIGI Sport 1, de lesz élőképes stream a neten is, annak elérhetőségét holnap közzétesszük!

Hajrá Sopron, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus