Az Euroliga idei leglátványosabb meccse jön?

Ma este egy igazi "futball klasszikussal", a Real Madrid - Bayern München találkozóval kezdődik a férfi Euroliga Top 16-os csoportkörének harmadik fordulója. Érdekesség, hogy először találkozik ezen a fronton, sőt, ebben a sportágban a két óriásklub, melyek makulátlan második körös mérleggel eshetnek egymásnak ma a spanyol fővárosban. Rengeteg érdekesség van, ami miatt érdemes követni a rangadót, vegyük is számba őket!

F-csoport:

Real Madrid (spanyol, 2-0) - Bayern München (német, 2-0) (21:00)

A spanyoloknál továbbra is mindenki egészséges és sikerre éhes, hihetetlen tempóban megy végig az egész mezőnyön a Real, mely első(!) csak egyszámjegyű diadalát aratta idén a második játékhéten, de bárhonnan is nézzük, jelenleg az egyetlen makulátlan mérlegű gárdáról beszélünk az egész nemzetközi porondon, mely rengeteg vonatkozó rekordot megdöntött már és minden párosításban egyértelmű esélyesként lép pályára otthon és idegenben egyaránt.

Az alapszakaszt jól kezdő, majd utána a kéziféket nagyon behúzó Bayern a mai riválissal ellentétben nem teljes csapattal veheti fel a harcot, hiszen Nihad Djedovic még nem épült fel teljesen, ám két nagyszerű diadallal kezdte a Top 16-ot a német bajnokságot is vezető Pesics-legénység. A Real játékosai több helyen is nyilatkozták, hogy az utóbbi két-három hónap legnagyobb kihívása lehet számukra ez a mai derbi, ami azt nézve, hogy hasonlóan nagy tempót erőltet a München, illetve remekül összerakott gárda a bajor, mely már az Olympiakoszt is kis híján két vállra fektette Görögországban, lehet, hogy nem is túlzott kedveskedés csupán.

Az esélyeket elnézve otthon azért nem kérdés, hogy elvárás a diadal Miroticéktól, ám biztos, hogy kelleni fog a koncentráció és az átütő energia a hazaiaktól, mert ha ezekben hibázna a hihetetlenül kiegyensúlyozott Real, akkor gyorsan vérszemet kaphat a Bayern, s a Delaney, Bryant, Thompson trió húzta vendégekben van is annyi pont, hogy akár egy ki-ki meccset is megnyerjenek ilyen esetben. Garantált a kosáreső és a látványos játék, minden előzmény arra utal, hogy az európai kosárlabdázás ünnepe lehet ez a csata, mely nem véletlenül érdemel kiemelt figyelmet.

Erre a linkre kattintva a mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus