Az év mérkőzése előtt Hangáék, jön a derbi! (Élőképpel!)

Hanga Ádámék a hatalmas presztízsen túl saját playoff reményeik életben tartása miatt is győzni készülnek a campaniai derbin.

Nincs több évtizedes múltja, nem játszottak le akár bőven száznál is több bajnoki mérkőzést egymás ellen a felek, mégis a campania derbi, a két Nápoly melletti kisváros, Caserta és Avellino ütközete a szezon egyik fénypontja mindkét klub és mindkét szurkolótábor számára. Ilyenkor még az avellinói PalaDelMauro amúgy szellős széksorai is megtelnek, és a két rivális "tifoseria" is kiemelten készül a fontos összecsapásra. Ádámék kapcsán már elmúlt héten is említettük, ők már nem hibázhatnak többször, az Avellino minden hátralévő alapszakasz mérkőzését meg kell hogy nyerje, ha még nem mondott le playoff álmairól. Hasonlóan igaz ez a vendégek részéről is, igaz, számukra az "életben maradás" a tét, és hogy az egykori bajnokcsapat a 2015/2016-os bajnoki szezonra is megőrizze Serie A-s tagságát, szintén folyamatos győzelmi kényszer alatt kell hogy szerepeljen.

A vendég Caserta fő riválisa a bentmaradásért vívott harcban az előtte 5 pontos előnnyel álló Consultinvest Pesaro, az a Pesaro, amely Lóránt Péter aktuális klubja, így ha ma Hanga Ádámék legyőzik a Casertát és Lóránt Petiék győztesen hagyják el a bolognai parkettet  (ezzel viszont-segítenék Ádámékat, akik éppen a Bolognát üldözik a rájátszásért), a JuveCaserta a hátralévő három alapszakasz forduló eredményétől függetlenül már "matematikailag" is kiesik a Serie A-ból, és ezzel Lóránték végérvényesen "megmenekülnek", azaz a két magyar játékos ugyan elsősorban saját klubja sikeréért küzd, de ezzel, ha közvetve is, de egymásnak is segíthetnek céljaik elérésében.

Hiába utolsók gyakorlatilag az első forduló óta az Avellino mai vendégei, egy derbi pont azért is derbi, mert itt nincs papírforma. Ráadásul Mordentéék sereghajtóként is erős, jó nevekből álló gárdát alkotnak, akik már szinte számolatlanul szenvedték eddig el szoros összecsapások sokaságán a balszerencsésebbnél balszerencsésebb vereségeket. A derbin újra összefuthat két egykori fehérvári profi is, hiszen nemcsak Hanga Ádám szerepelt egykoron a koronázóváros élcsapatában, hanem a vendégek karmestere, Ronald Moore is szép sikereket (2013 magyar bajnoka) ért el az Alba mezében. Moore-on kívül az Euroliga-veterán Henry Domercant, az amerikai Carlton Scott és a bolgár válogatott Dejan Ivanov alkotja a vendég casertaiak légióssorát. A külföldiek mellett öt egykori vagy jelenlegi olasz válogatott kosárlabdázó pattogtat a JuveCaserta soraiban: Marco Mordente, Andrea Michelori, Amedeo Tessitori, Michele Vitali és Michele Antonutti, említetteken túl a 23 éves csereirányító, Claudio Tomassini teszi teljsessé az egykori casertai klublegenda (és ex-Toronto Raptors játékos) Vincenzo Esposito keretét. A hazaiak oldalán Marques Green 200.  Serie A mérkőzésére készül, míg Hanga Ádám 20 pontra van a 300 pontos határtól az olasz bajnokságban.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Sidigas Avellino - Pasta Reggia Caserta olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni. (a JuveCaserta idegenbeli mérkőzéseit élőben közvetítő Teleluna televízió élő streamje délelőtt még működő élőképet adott, hogy ez a kora esti mérkőzés alatt is így lesz-e, arra garanciát nem tudunk vállalni)

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolás-szerűen), a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 27. fordulójának további programja:

Umana Venezia -  Dolomiti  Trento  18/04 20:30
Tesi Group Pistoia  -  Reggio Emilia  19/04 18:15
Virtus Bologna -  Consultinvest Pesaro  19/04 18:15
Acea Roma -  Enel Brindisi  19/04 18:15
Dinamo Sassari -  Openjobmetis Varese  19/04 18:15
Capo d'Orlando -  EA7 Milano  19/04 20:30
Vitasnella Cantù -  Vanoli Cremona  20/04 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotók: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus