Az Igokea felőrölte a foghíjas Olajt

Az első negyedben jól tartotta magát a Szolnoki Olaj az Igokea otthonában, azonban a 2. negyedtől kezdve a hazaiak fokozatosan növelték az előnyüket. A Warrent és Bádert nélkülöző magyar alakulat többször is visszajött néhány pontra, a végjátékban azonban az Aleksandrovac akarata érvényesült. 

Adria Liga, alapszakasz, 8. forduló
Igokea Aleksandrovac (5-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-5) 72-58
(20-16, 17-13, 16-16, 19-13)

Igokea: Stemberger 10/6, Dozet 7/3, Jorovic 6, Nikolic 14, Gordic 8. 
Csere: Gipson 11/9, Bakic 5, Mirkovic 9/6, Bunic 2.

Szolnoki Olaj KK: Simon -, Vojvoda 7, Oliver 15/3, Lóránt 14/3, Keller 1.
Csere: Ivosev 12, Rakics 7/3, Markovic -, Horváth 2.

Kipontozódott:-

A teljes statisztikát itt eléritek!

A sérült Willie Warrent nem nevezték a mérkőzésre, Báder Márton játékára pedig nem került sor. 

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben. A hazaiak két hátvédje, Gordic és a rutinos Stemberger jó játékával az Igokea néhány pontos előnyre tett szert a mérkőzés elején, de a túloldalon Lóránt és Keller is büntetőket harcolt ki, és Oliver is betalált. Keller sajnos már az 5. percben összeszedte 2. személyi hibáját, azonban Lóránt remeklésével az Olaj nem omlott össze, sőt a csereként beálló Ivosev is betalált. Az Igokea elég sok dobást rontott, viszont jól zártak vissza, a felállt védelem ellen pedig a Szolnok egyre nehezebben találta meg a réseket, mivel kintről gyakorlatilag veszélytelen volt a támadójátékuk (végül 3/18-as triplamutatóval zártak). Ivosev 2+1-es akciója nagyon kellett a negyed vége felé, ugyanakkor Rakics dobások sorát hagyta ki (20-16). 

A második negyed elején az Igokea villámgyorsan sebességet váltott, és 5 perc alatt sorozatban 11 pontot szerzett, elsősorban Gipson és Mirkovic két triplájának köszönhetően. A Szolnok teljesen szétesett fejben, senki nem volt képes előrelépni a csapatból, labdaeladások, rossz döntések jellemezték ekkor a gárda játékát, amin az időkérés sem segített. A 16. percig kellett várni, hogy Oliver révén pontot dobjon a Szolnok, majd Lóránt volt eredményes kintről - két jó megoldás elég volt, hogy az Igokea kénytelen legyen időt kérni. A kisszünet használt, Dozet és Stemberger révén stabilizálta játékát a hazai csapat, de a negyed végjátékából kicsit jobban jött ki az Olaj, és 10 ponton belül maradtak (37-29). 

Fordulás után az Igokea ragadt be, Ivosev és Oliver révén pár perc alatt 3 pontnyira szűkítette a különbséget a magyar csapat, ám ennél közelebb nem tudtak kerülni: Stemberger hárompontosa után a különbség szépen lassan visszakúszott 10 pont közelébe, a Szolnok közel 3 percig gólképtelen maradt. Vojvoda igyekezett ekkor életet lehelni a vendégtámadásokba, átmeneti sikerrel, azonban ez is csak arra volt elég, hogy a záró negyed előtt megmaradjon a remény, és ne nőjön behozhatatlanra a hátrány (53-45). 

Az utolsó játékrész azonban rémálomszerűen alakult, az Igokea az Olaj két eladott labdájából 5 pontot szerzett, majd nem sokkal később már 15 ponttal (60-45) vezettek. A vendégidőkérés csak arra volt elég, hogy a védekezését rendezze a Szolnok, támadásban szó szerint semmi sem sikerült az egyre fáradtabbnak tűnő játékosoknak. A 36. percig, Ivosev büntetőjéig kellett várni, hogy a megtörjön a gólcsend, mindez azonban 62-45-nél történt. A fordításra már nem volt elég idő és lendület, a 4. negyed hátralévő részében az Igokea rutinos játékosai révén kézben tartotta az összecsapást, és megérdemelt győzelmet aratott. 

Fotó: szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus