Az Olaj legyőzte lengyel ellenfelét

Utolsó felkészülési meccsét is lejátszotta a Szolnoki Olaj KK együttese az Adria Liga rajtja előtt - ellenfelük a lengyel bajnokság tavalyi ezüstérmese, a PGE Turow volt. Az első félidőben egyértelműen jobban játszottak a hazaiak Simon Balázs és Willie Warren nélkül is, uralták a találkozót, és bár a fordulást követően némileg emelt a fordulatszámon az ellenfél, többször is megközelítették Horváth Ákosékat, végül viszonylag simán, 77-68-ra nyert az Olaj.

Szolnoki Olaj KK - PGE Turów Zgorzelec (lengyel) 77-68 (26-18, 21-16, 12-16, 18-18)

Szolnoki Olaj KK: Rakics 7/3, Vojvoda 8/6, Oliver 14, Lóránt 9/3, Keller -.
Csere: Báder 17, Markovics -, Horváth Á. 17/3, Ivosev 5.

PGE Turow: Zigeranovic 14, Taylor 13, Chylinski 12, Kulig 11, Jaramaz 7, Dylewicz 7, Stelmach 3, Krestinin 1, Wright -, Karolak -.

A szolnokiolaj.hu beszámolója a mérkőzésről:

Ismét szép számú közönség volt kíváncsi a piros-feketék tesztmérkőzésére. Az ellenfél sem ígérkezett könnyűnek, hiszen a lengyel bajnokság mellett az orosz VTB ligában is szerepelnek, és ott sem játszottak alárendelt szerepet az elmúlt évadban. Az Olaj soraiból Warren hiányzott mandulagyulladása miatt. Az irányító szerdán már harcképes lesz, kaptuk az információt dr. Ladoniczky Zoltántól, a csapat orvosától. A doki azt is elmondta, hogy Simon Balázs pedig a vírusokkal bajlódott az elmúlt héten, de hétfőn már edzésre jelentkezhet az irányító.

Jól kezdett az Olaj a lengyel bajnokság egyik élcsapatával szemben. Vojvoda és Rakic tripláival menetelt a csapat, majd a Roma csapatából Szolnokra igazolt Lóránt Péter is elkapta a fonalat, az erőcsatár közelről és távolról is egyaránt eredményes tudott lenni. Már-már bajnoki hangulat fogadta Báder Márton pályára lépését. A sérüléséből felépülő centert rögvest az ellenőrzése alá vonta a palánkok alatti területet. Az első negyedet az amerikai Oliver mutatós középtávoli tempója zárta.

A második negyed elején a szerb Zigenarovic pontjaival araszolgatott az ellenfél, de az Olaj továbbra is ellenőrzése alatt tartotta a mérkőzést. A szép számú szurkolótábor nagy ovációval fogadta a hazai támadásokat, köztük Horváth Ákos mutatós ziccerét nyíltszíni taps kísérte. A második negyed vége felé a mínusz tizenöt pontos hátrányban lévő lengyel együttes felzárkózott kilenc pontra, de a végén Báderék két támadást is kosárral zártak, így megnyugtató 47-34-es vezetéssel zárták az első félidőt.

A fordulást követően tartotta előnyét az Olaj, nem tűnt túl frissnek a lengyel gárda, amely mint kiderült, szombaton Belgrádban szintén játszott egy felkészülési meccset, és 82-58-ra kikapott a Crvena Zvezdától, amely az Adria Liga elmúlt évadbeli kiírásában a második helyen végzett. Ennek ellenére sem adták fel a vendégek, sőt a záró negyed elején Chylinski ziccerével négy pontra olvadt a különbség. Bizony, jókor jött Oliver középtávolija, majd Horváth Ákos sorozatban hét pontot szórt, máris megnyugtatóbb lett a különbség, mármint az Olaj számára. A végjátékban még egyszer öt pont távolságra felzárkóztak a lengyelek, ám az utolsó két perc büntetőpárbajából az Olaj jött ki jobban és megnyerte a mérkőzést.

A szolnoki csapat szombaton Zadarba látogat, majd október 8-án a Skopje együttesét fogadja a Tiszaligetben.

 

Forrás - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus