Az Olaj újra versenyben a továbbjutásért

A Szolnok szinte végig előnyben játszott az Avtodor Szaratov ellen, mindig tudott újítani, mikor az ellenfél egyenlített.

EuroCup, Első csoportkör, 5. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-4) - Avtodor Szaratov (orosz, 3-2) 83-79 
(18-15, 26-21, 19-21, 20-22)

Szolnoki Olaj KK: Craft 2, Vojvoda 22/9, Boriszov 9/3, Milosevics 17/3, Keller 8.
Csere: Wittmann 3/3, Natyazhko 13, Gregory 4, Kovács 5/3.

Szaratov: Lukasov 16/9, Ruzeckij 2, Brooks 10, Peterson 14/3, Zabelin 10/3.
Csere: Chappell 16/3, Neszterov 10/6, Bekkijev -, Makijev 1.

A találkozó részletes statisztikája

Az Olaj az első negyedben abszolút rá tudta erőltetni az akaratát a Szaratovra, lassítani tudták az ezúttal Malcolm Armstead nélkül felálló vendégek játékát, a 9-7-es vezetés a negyed felénél tökéletes volt számukra, tudva, hogy a EuroCup legjobban támadó csapata látogatott hozzájuk. Kovács Péter is bemutatkozott a Szolnok színeiben, a hetedik percben rögtön elsüllyesztett egy triplát a beállását követően. Az Olaj végig előnyben játszott, de az oroszok nem engedték el nagyobb különbségre ellenfelüket, Pór Péter tanítványai azonban így is kézben tartották a meccs alakulását (18-15).

A második negyed elején Natyazhko került főszerepbe, ami a pontszerzést illeti, de a mérkőzés alakulása nem sokat változott - előbb szinte egyenlített a Szaratov, majd megint meglépett a Szolnok, és így ment ez a 17. percig (32-29). Gregory és Milosevics pontjaival ugrott meg az Olaj 10 pont környékére, Boriszov kettesével megvolt a kétszámjegyű különbség is, de a félidőből hátralévő időben nem nagyon változott már a differencia (44-36).

A fordulást követően nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a vendégek, Brooks és Chappell vezetésével megkezdték a felzárkózást, Peterson triplájával pedig a 25. percben megvolt az egyenlítés is. Az Olaj tudott váltani egy időkérést követően: Vojvoda 10-11 méterről is betalált, de ebben a periódusban mindenki hozzátette a magáét, így megint ellépett a Szolnok, nem estek össze attól, hogy az oroszok lendületbe jöttek (59-52). Megint az ukrán center, Natyazhko volt az, aki pontszerzésben a csapat élére állt, így 10 perccel a vége előtt még mindig vezetett 6-tal a magyar bajnok (63-57).

A negyedik negyed elején Milosevics hármassal nyitott, de ekkor még visszajött négy pontra az orosz együttes. 66-62 után azonban Boriszov és Milosevics vezetésével a 37. percre 12 pontos fórt dolgozott ki az Olaj a borzasztóan ideges, a bírókkal sokat kommunikáló ellenféllel szemben (76-64). Volt azonban még fordulat a meccsben, az oroszok ugyanis 4 triplát dobtak kevesebb mint kettő perc alatt, a 39. percben Chappell büntetőivel egyenlítettek is (78-78). Vojvoda azonban az ellentámadásból harmadik tripláját is bedobta, innen pedig már nem tudott egyenlíteni a Szaratov, nagy győzelmet aratott a Szolnok (83-79).

Mivel a csoport másik meccsén a PAOK megverte a Lietuvos Rytast, így a litvánoknak összesen egy győzelmük van, a görögöknek pedig kettő - a Szolnok a mai sikerrel és annak a meccsnek az eredményével visszakerült a továbbjutásért esélyes csapatok közé. Amennyiben a görög együttest a következő körben sikerül megvernie az Olajnak hazai pályán, abban az esetben teljesen reális marad a második csoportkör elérése.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus