Az Orlandina Perl nélkül is elsöpörte a Vörös Októbert!

Szenzációs játékkal kiütötte a jóval esélyesebb Cantút a többek mellett Perl Zoltánt is hiányoló, rendkívül tartalékos Orlandina Basket.

Serie A, alapszakasz 5. forduló:

Betaland Capo d' Orlando - Red October Cantú   96-53

A tegnapi edzésen térdszalaghúzódást elszenvedő Perl Zoltán mellett a hosszú időre kieső Janis Berzins és társaival ugyan bemelegítő, de a játékra még nem kész Sandro Nicevic nélkül mindössze 7 (!) felnőtt játékossal vette fel a harcot ma a szicíliai kiscsapat a rutinos és neves európai profik sorát felvonultató, legendás Pallacanestro Cantú ellen. Előzetesen nem sokan tettek volna akár egy lyukas garast is a hazai győzelemre, ám ma ez a hét játékos újra megmutatta, hogy mekkora ereje van a csapatjátéknak a kosárlabdában, és talán csapattársaikért is küzdve, már az első percektől ellenálhatatlanul rohantak át nagynevű ellenfelükön.

Szemernyi esélye sem volt Rimas Kurtinaitis alakulatának, a különbség végig nőtt, a hazaiak gyakorlatilag hullámvölgy nélkül olyan győzelmet arattak, amilyenre még nem volt példa első osztályú tagságuk alatt, a 43 pontos különség óriási klubrekord (az eddigi a 2007-es, Udine elleni +28, 100-72 volt). Az utolsó percben ugyan két tinédzserének még lehetőséget adott a Serie A debütálásra Gennaro Di Carlo, a hazaiak mestere, de ez a mai hét ember közös hőstette volt, és ha valakit mégis ki kéne emelnünk, az az a Bruno Fitipaldo, akinek személyében komoly kincsre találtak Capo d' Orlandóban, az uru karmester ma 13 ponttal és 14 gólpasszal zárt.

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb az olasz bajnokság 6. fordulójában, a szokásostól kicsit eltérően jövő hét szombaton, 20.30-as kezdéssel, az újonc Germani Basket Brescia vendégeként léphet pályára.

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Sztojanovics 18/6, Archie 16/6, Diener 14/6, Delas 14, Ianuzzi 14.

Red October Cantú legjobb dobói: Darden 18/6, Acker 8/6, Waters 8/3.

Fotó: Orlandina Basket

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus