Az utolsó negyedben hengerelt a Szolnok

Ma este a Szolnoki Olaj KK együttese Romániában, Marosvásárhelyen vendégeskedett - a magyar együttes a helyi BC Mures ellen lépett pályára a EuroChallenge első csoportkörének második fordulójában. Jó első negyedet követően főleg védekezésben engedtek ki a szolnokiak, 48 pontot kaptak a következő két felvonásban, így elég hamar átvette a vezetést és az irányítást a marosvásárhelyi gárda. A negyedik játékrészben aztán fordult a kocka, visszavette a vezetést a frisebben mozgó Olaj, és végül 72-85 arányban megnyerték a találkozót, így két forduló után a csoport egyetlen 100%-os csapata a magyar alakulat.

EuroChallenge, Első csoportkör, H csoport, 2. forduló
BC Mures (román, 1-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-0) 72-85
(15-23, 27-19, 21-19, 9-24)

BC Mures: Mitchell 9/3, Jelenics 6/3, Peciukas 16/6, Ivanovics 9/3, Mladenovics 15.
Csere: Lupusavei 9/9, Jucan 8/6, Paltinisanu -.

Szolnoki Olaj KK: Warren -, Horváth 2, Vojvoda 22/12, Lóránt 7/3, Báder 6.
Csere: Simon 8/3, Keller 16, Rakics 11/9, Markovics -, Oliver 13, Ivosev -.

A meccs teljes statisztikája ezen a linken elérhető!

A hazaiaknál Goran Martinics hátsérülése miatt nem léphetett pályára, ennek ellenére Alekszandar Mladenovics révén magukhoz ragadták a kezdeményezést a mérkőzés elején - a szerb center 6 pontot szorgoskodott össze négy és fél perc alatt, vezetésével a marosvásárhelyiek 5 ponttal vezettek az első negyed feléhez közeledve Vaidotas Peciukas tripláját követően (11-6). Jött azonban Vojvoda Dávid, aki megismételte Siroki elleni kiváló teljesítményét, három triplát pörkölt be pillanatok alatt, és miután Chris Oliver is betett négy pontot a közösbe, egy 15-2-es szakaszt futott az Olaj kevesebb mint három és fél perc alatt (13-21), ezt az előnyüket pedig megtartották az első 10 perc végéig (15-23).

A második negyedben a hazaiak kiegészítőembereié volt a főszerep - Peciukas mellett Tudor Jucan és Silviu Lupusavei szóltak hozzá a meccshez, de a felvonás feléig ennek nem sok látszata volt, 31-36-ot mutatott az eredményjelző négy és fél perccel a félidő vége előtt, mivel a Szolnok cseréi - Oliver, Miljan Rakics, Keller Ákos és Simon Balázs - is betaláltak, tartották a különbséget. Az érthetetlen összeesés ezután következett: Lupusavei és Jucan tripláival két támadás alatt átvette a vezetést a BC Mures, sőt, Tyrone Mitchell is beszórt gyorsan egy duplát és egy hármast, úgyhogy négy egységgel már a hazaiak álltak jobban a 15 perces nagyszünethez közeledve (42-38). Vojvoda újra feltűnése, illetve a csapatkapitány, Báder Márton zsákolása kellett, hogy egál legyen az állás az első 20 perc után (42-42).

A fordulást követően jobban kezdtek megint a vendéglátók, sőt, az egész negyed folyamán előnyben kosaraztak, főként annak köszönhetően, hogy Peciukas és Mladenovics mellett az első félidőben nagyon gyengén játszó Ivan Jelenics is elkezdte a pontgyártást, mérkőzésen dobott mind a hat pontját ebben a negyedben szerezte. A 25. percben 6 ponttal ment a Marosvásárhely (51-45), ez volt a legnagyobb előnyük, de Vojvoda, majd Simon és Keller vezérletével ott loholt ellenfelük nyakában az Olaj. Horváth Ákos ziccere után át is vették a vezetést a negyed végén, de a harmadik játékrészt Jelenics triplája zárta le, így két ponttal még a hazai alakulat állt jobban 10 perccel a vége előtt (63-61).

A záró negyedben aztán a vendégek hengereltek. Simon és Keller kosaraira még Lupusavei válaszolt kintről (66-65), de utoljára volt a vezetés a román együttesnél. A hazaiak a következő hét percben összesen egy pontot szereztek, a Szolnoknál pedig beindult Rakics is, három hármast vállalt zsinórban, vezetésével pedig 18-1-es rohanást intézett a magyar csapat ebben a hét perces periódusban, így a három negyedig nagyon szoros, izgalmas mérkőzés végjátékára semmilyen izgalom nem maradt. Simán nyert az Olaj 85-72-re, így két forduló után a H csoport egyetlen 100%-os együttese. Természetesen vezetik is ezzel a H jelű négyest, legyen akármi a kvartett másik mérkőzésén.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus