Bajnokverésre készülnek Hangáék!

Itáliában mindenhol a szezon egyik csúcspontjának számít a rekordbajnok Olimpia Milano látogatása, így van ez Avellinóban is, ahol komoly várakozásokkal tekintenek a címvédő elleni találkozó elé.

A bajnoki címvédő fogadása mindig és mindenhol kiemelt esemény, különösen úgy, hogy ez a bajnoki címvédő jelen esetünkben a 26-szoros bajnok, 3-szoros Euroliga (korábban BEK) győztes Olimpia Milano, amely mára Olaszország egyetlen, a kontinens közvetlen élvonalához tartozó európai szuper-csapata maradt. Minden kétséget kizáróan Hanga Ádám és társai számára hétfő este jön el az idei ősz legnehezebb "vizsgafeladata", Ádám számára is komoly mérföldkő lehet, hiszen elmúlt heti ragyogó játéka után végre Olaszországban is bizonyíthatja kívételes képességeit egy euroligás elitklub ellen.

Hangáék esélyeit jelentősen növelheti, hogy a pénteken Münchenben, a Bayern ellen fontos Euroliga mérkőzést nyerő milánóiak gyakorlatilag ki sem csomagolhattak, folyamatosan úton vannak, nyolc napon belül játszottak és játszaniuk kell Münchenben, Avellinóban, Athénban és Reggio Emiliában, ráadásul ebben a sorban (Bayern, Avellino, Panathinaikosz, Reggiana). Kétségkívül a Scandone tűnik a legkönnyebb falatnak, így a milánói sztárok, akarva-akaratlanul is, de lebecsülhetik a hazai zöldeket. És hogy kik ellen kell felvenni a harcot Ádáméknak? Kezdjük azzal, aki biztosan nem lesz ott, és akinek hiánya biztosan jelentős érvágás a vendégek számára: a müncheni nyerőember, Daniel Hackett még augusztusban öntörvényűen elhagyta az olasz válogatott edzőtáborát, ezért az olasz szövetség októbertől induló fél éves eltiltással súlytotta, így ő csak az Euroligában játszhat, bajnokin csak jövő márciustól keserítheti a Milano ellenfeleinek életét.

Azonban Hackett nélkül is bombaerős a Milano kerete. A Cantútól érkező Joe Ragland és a 2013-ban még a Nanterre francia bajnoki címében elévülhetetlen érdemeket szerző Trevor Meachem milánói teljesítményük okán még inkább neuralgikus pontnak számítanak a bajnok külső sorában, azonban a Brooks, Cerella, Moss, Gentile kvartett is rendkívüli technikai-taktikai repertoárt nyújt Banchi mester számára. Az ínyencek már előre dörzsölhetik a tenyerüket: az olaszok még mindig csak 21 éves szupertehetsége, a Houston Rockets által draftolt Alessandro Gentile összecsapása Hanga Ádámmal (posztjukból adódóan gyakran "egymásba akadnak" majd) a találkozó igazi csemegéje lehet. Persze itt még nem ért véget a milánói klasszisok felsorolása, a lombardok magas sorát két olasz válogatott (Gigli és Melli), egy idei Euroliga győztes (S. James), egy litván Európa-klasszis (L. Kleiza), és egy jamaicai ex-NBA profi (S. Samuels) alkotja.

A két csapat legutóbbi találkozóján, idén májusban a 2013/2014-es szezon talán legjobb és legszínvonalasabb összecsapását láthatták az avellinói nézők, ahol óriási csatában, hosszabbítás után, egy a ráadás utolsó másodpercében az olaszok sztárbírója, Luigi Lamonica által több mint véleményesen és erősen vitatottan befújt faulttal, és az azzal járó két büntetővel nyert 94-92-re a Milano. Íme a 2014 májusi hosszabbítás utolsó perce:

Megjegyeznénk, a hétfői Avellino-Milano bajnoki egyik játékvezetője újfent Luigi Lamonica lesz...

A hétfőn este 20.00-tól kezdődő Sidigas Avellino - EA7 Emporio Armani Milano olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link a meccs előtt lesz elérhető)

Forza és hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 4. fordulójának további programja:

Enel Brindisi -  Dolomiti Energia Trento 82-74      
Grissin Bon Reggio Emilia -  Consultinvest Pesaro 91-73      
Acqua Vitasnella Cantù -  Granarolo Bologna 89-67      
Pasta Reggia Caserta -  Giorgio Tesi Group Pistoia 59-63      
Vanoli Cremona -  Upea Capo d'Orlando 76-78      
Umana Reyer Venezia -  Openjobmetis Varese 98-95      
Acea Roma -  Dinamo Sassari  02/11 20:30      
Sidigas Avellino -  EA7 Milano  03/11 20:00    


fotók: Flick/basketinside, Facebook/Scandone Basket (slide)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus