Belga együttest fogad az Egis Körmend

Holnap este 18:45-től a gyenge formában lévő Basic-Fit Brussels együttese látogat Körmendre a FIBA Europe Cup csoportkörének 2. fordulójában.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D-csoport, 2. forduló
Egis Körmend (magyar, 1-0) - Basic-Fit Brussels (belga, 0-1)
2017.10.24., kedd, 18:45 (TV - DIGI Sport 3, 18:40)

A belgákról egy éve írtunk már részletesebben, hiszen az Alba Fehérvár ellenfelei voltak a FIBA Europe Cup első csoportkörében. Akkor 1-5-tel a csoport utolsó helyén végeztek, de történetük legjobb szezonját futották így is, miután a bajnokságban 25-15-tel a második helyen végeztek, és a rájátszásban is bejutottak a fináléba, ahol 3-1-re győzte le őket a bajnok Telenet Oostende.

Új vezetőedzőt neveztek ki, Laurent Monier-t, aki 2012 óta dolgozott a klubnál segédedzőként, korábban pedig rendőr volt.

Jelenleg várható rotáció:
Peciukevicius - Harrell - Muya - Lichodzijewski - Simmons
Loubry - Depuydt - J.Foerts - Matulionis - Peterson

A keretük nagy része maradt ugyanaz, ami tavaly, igazából négy légiós érkezőjük van. A két legfontosabb a két amerikai, KT Harrell és Brandon Peterson. Előbbi 25 éves, 193 centi magas hátvéd, 2015-ben végzett az egyetemen, az előző két évben megfordult Törökországban, legutóbb pedig a Mens Sana Sienánál. Utóbbi 26 éves, 204 centis magasember, aki 2013-ban lett profi, és azóta egyetlen egy év volt, amikor nem játszott két csapatban - az előző idényt a lengyel Lublinnál és a francia élvonalban, a Dijonnál töltötte.

Ott van még ugyan a szintén 26 éves, 2 méter magas Osvaldas Matulionis, akit a spanyol élvonalból, az Obradoirótól szereztek, illetve a 27 éves, 211 centis, szerb-kanadai magasember, Dejan Kravic, aki pedig legutóbb a görög első osztályban, a Rethymno Cretan Kingsnél kosarazott, viszont a litván az előző két mérkőzésen nem lépett pályára, Kravic pedig október 2., a két BL-selejtező és az első bajnoki óta nem szerepelt egyszer sem.

Gyenge formában van a brüsszeli együttes, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ludwigsburg egyszer 26, egyszer pedig 25 ponttal győzte le őket, a FIBA Europe Cupot egy hazai, Keravnos elleni vereséggel kezdték  (58-68), de a belga bajnokságban is csak 1-3-mal állnak négy kör után, a hétvégén az Okapi Aalstar verte őket 75-71-re, szintén Brüsszelben. Azt is hozzá kell azért tenni, hogy a Spirou egy, az Antwerp pedig két ponttal múlta őket felül, de az tény, hogy egyelőre nem nagyon jönnek a győzelmek számukra.

A Körmend teljesen más ívet írt le eddig idén, hiszen a Kaposvár elleni vereséget leszámítva csak győztek Gasper Potocnikék, a legutóbbi két mérkőzés pedig még inkább összekovácsolhatta az egyébként is egységesnek tűnő gárdát - a Balkan otthonában 18 pontos hátrányból felállva nyertek a nemzetközi sorozat első körében, a Falcót pedig szintén gyengébb kezdés után végül simán verték a vasi rangadón. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy mindig meg tudják találni az adott mérkőzésen a győzelem kulcsát, most pedig egyértelmű favoritnak tekinthetők az eddigi eredmények és a belgák problémái miatt. Nem biztos, hogy olyan nagy könnyű mérkőzés lesz ez, a vendégeknek nagyon kellene a siker, de ha kihozza magából a Körmend, amit tud, akkor meglehet számukra a 2-0 két kör után.

A találkozót a DIGI Sport 3 18:40-es műsorkezdettel élőben közvetíti, de a holnapi nap folyamán természetesen beszámolunk majd a netes elérhetőségről is!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus