Belga ellenféllel néz szembe az Alba Fehérvár

A belga Basic-Fit Brussels lesz az Alba Fehérvár ellenfele holnap este 18:30-tól, a FIBA Europe Cup csoportkörének 2. fordulójában.

FIBA Europe Cup, A csoport, 2. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 0-1) - Basic-Fit Brussels (belga, 0-1)
2016.10.26., szerda, 18:30 (TV - DIGI Sport 2, 18:15)

A belgákat már egy hónappal ezelőtt bemutattuk - azóta volt egy igazolásuk, a 28 éves, 195 centis, svéd-bosnyák kettős állampolgárságú Dino Pita, aki az előző idényt a svéd Södertalje Kingsnél töltötte, elég hasznosan (10.5 pont, 39.9% tripla), itt azonban csak kiegészítő. Chavaughn Lewis ugyan jelenleg még a csapat tagja a klub honlapja alapján, de egyetlen meccsen sem lépett pályára ebben az idényben, úgyhogy vele valószínűleg az Albának sem kell számolni.

Jelenleg várható rotáció:
Peciukevicius - Dowe - Muya - Lichodzijewski - Simmons
Loubry - Pita - Depuydt - Ubel

Elég érdekes szerkezetben játszanak, mivel kezdőcsapatukban három 192-193 centis ember van (irányítónak kifejezetten magas Peciukevicus és Muya is, kiscsatárnak meg mindhárman viszonylag alacsonyak), míg két 204 centis magasemberrel (itt center poszton lehet bőven előnye Dzunics Braniszlavéknak). A három amerikai egyértelműen a vezér - a 208 centis Ubel általában nagyon hasznosan száll be a padról, míg a kezdőknél Dowe és Simmons kiemelkednek a többiek közül akár pattanózás, akár pontszerzés, akár összhatékonyság tekintetében, ők a gárda kulcsemberei. A belga bajnokságban egyelőre 3-1-gyel egész előkelő helyen állnak, csak a sokszoros címvédő Telenet Oostende otthonában kapituláltak, a FIBA Europe Cup első körében viszont hazai pályán kikaptak a francia Elan Chalontól.

Az Alba ugyanúgy 3-1-gyel áll a bajnokságban, ahogy a brüsszeli gárda saját hazája pontvadászatában, a fehérváriak azonban két vereségből érkeznek a meccsre, hiszen a szombati, Sopronban elszevedett zakó előtt nem egész három nappal, szerda éjszaka a Benfica otthonában kaptak ki hosszabbítás után. Azon a meccsen ráadásul megsérült Lóránt Péter, akinek nem tudni, kockáztatják-e holnap a játékát - fontos láncszem a gépezetben, ez ráadásul egy kifejezetten nyerhető meccsnek tűnik, de a hosszabb távú érdekek miatt biztosan nem fogják siettetni a visszatérését, ha még nem teljesen egészséges. A Brüsszel egyébként a hétvégén nem játszott, tehát pihentebbek lesznek a belgák, de a játékosállományuk alapján talán ez az Alba legnyerhetőbb meccse a három hazai és az összes idegenbeli közül.

A találkozót 18:15-ös műsorkezdettel közvetíti a DIGI Sport 2 csatorna!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus