Belgiumban javítaná tovább esélyeit az Alba

Holnap este 20:30-tól az Alba Fehérvár Charleroi-ban javíthatja tovább esélyeit a továbbjutásra a FIBA Europe Cup csoportkörének ötödik fordulójában.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, F-csoport, 5. forduló
Proximus Spirou Charleroi (belga, 3-1) - Alba Fehérvár (magyar, 2-2)
2017.11.15., szerda, 20:30

A belgák keretéről írtunk már három héttel ezelőtt, az első egymás elleni mérkőzés előtt, majd arról is, hogy 12 ponttal győztek Fehérváron. Azóta nincs változás a keretükben azt az "apró" tényt leszámítva, hogy legnevesebb játékosuk, az egykori szerb válogatott Rasztko Katics felépült, az előző két összecsapáson már játszott, és valószínűleg most is pályára lép majd.

Várható rotáció:
Marnegrave - Libert - Thomas - Tuttle - Katics
Gibbs - Grant - Marchant/Delalic - Iarochevitch - Gorgemans/Fusek

A bajnokságban rendezték a sorokat, az 1-3-as kezdésük után az előző három meccsüket hozták, így 4-3-mal állnak az ötödik helyen. A FIBA Europe Cupban a Bnei Herzliya ellen is győztek, a Cmoki Minszk azonban négy ponttal (78-82) megverte őket az előző körben hazai pályán, amivel ráadásul az egymás elleni eredmények a fehéroroszoknak kedveznek már - borzasztóan összetett ez a csoport, akár még ez is számíthat a végén.

Az Alba is jó formában van, hiszen a fehérváriak a Spirou és a Szolnok elleni vereségek után, a sérültek visszatérésével elindultak a győzelem ösvényén, jelenleg zsinórban négy sikernél járnak. Dzunics Braniszlavék számára ez is fontos meccs, mert bár sok forgatókönyv elképzelhető, de ha mindkét hátralévő mérkőzését nyeri az Alba, akkor továbbjutott - az is elég, ha az utolsó körben legyőzik a Minszket, hiszen akkor egymás elleni eredményekkel őket biztos, hogy megelőzik, négyes (és hármas) holtverseny pedig ebben az esetben nem lehetséges, de jobb pozícióban lennének egy mostani sikerrel, mert akkor még az is beleférhetne, ha az utolsó körben kikapnak Fehéroroszországban. Ennek megfelelően a motivációval nem lehet gond, a formával sincs - jó esélyei vannak a fehérváriaknak a 12 pontos hazai zakó ellenére is.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élő netes stream elérhetőségét a holnapi napon közétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus