Belgiumban kell győznie a Körmendnek

Sorozatban harmadik idegenbeli meccsét játssza az Egis Körmend együttese a FIBA Europe Cupban - Teo Cizmic csapatának nagyon kellene a győzelem a Hubo Limburg United otthonában. A meccs beharangozóját olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, B csoport, 4. forduló
Hubo Limburg United (belga, 0-3) - Egis Körmend (magyar, 1-2)
2016.11.08., kedd, 20:30

A belgákról olvashattatok már három hete, amikor az első egymás elleni meccsét játszotta a két együttes, de azóta náluk az ilyenkor szokásosnál nagyobb volt a jövés-menés a gyenge eredményeik miatt.

Leigazolták a 28 éves, 201 centi magas, amerikai Abe Lodwicket, aki az előző két idényt a szintén belga Okapi Aalstarnál töltötte, és az előző szezonban 8.3 pontot és 5.6 pattanót átlagolt. Szintén náluk kötött ki a 198 centis, szintén leginkább kiscsatárként használható, 33 esztendős Wen Mukubu. Ő korábban játszott a BCM Gravelines Dunkerque-nél, a Spirou Charleroi-nál, a tavalyi Eb-n pedig ott volt a belga válogatott tagjaként - a szezont a francia másodosztályban, a Vichy-Clermont-nál kezdte. Harmadik szerződetett játékosuk az izlandi Hordur Vilhjalmsson, aki 27 éves és irányító. Ő korábban játszott Görögországban a Trikalánál, az MBC-nél (velük 2012-ben megnyerte a német másodosztályt), a Valladolidnál, a CEZ Nymburknál, most pedig az izlandi bajnokságból tette át székhelyét.

Várható rotáció:
Vilhjalmsson - Lasisi - Swing - Tuttle - Simons
Snyers - Lemaire - Jansen - Desiron

Vilhjalmsson érkezése óta McClellan nem játszott, ő valószínűleg sérült és nem kell vele foglalkozni - Mukubu a bajnokságban már játszott két mérkőzésen is, de a nemzetközi kupában nem, Lodwick pedig 31-ei érkezése óta még nem lépett pályára új csapatában, pedig már 2 mérkőzést is lejátszottak azóta.

Pocsék formában vannak a belgák, hiszen a körmendi kirándulásuk óta sem nyertek meccset. A 100-85-ös, Körmenden elszenvedett vereség óta a bajnokságban kikaptak az Okapitól és a Wesley Channelst is soraiban tudó Willebroek Kangoeroestól idegenben, a Port of Antwerp Giantstől pedig hazai pályán. Csak az Antwerp nem jutott el ellenük 86 pontig ebből a három meccsből, illetve a két hazai, nemzetközi kupában beszedett zakójukból, a Groningen ugyanis 97, a Gravelines pedig 98 pontot szerzett ellenük - a védekezésük gyakorlatilag nem létezik. Rohannak is persze rendesen, ami növeli a dobott és kapott pontátlagot (az előző körben Seth Tuttle a forduló csapatában is ott volt, mindhiába), de finoman szólva is feltörhetőek hátul, ez az igazolások óta sem változott a legkisebb mértékben sem.

A Körmend is begyűjtött két vereséget a FIBA Europe Cupban a legutóbbi találkozás óta, viszont nem mellékes, hogy Teo Cizmic együttese ezeket a zakókat idegenben kapta - a vasiaknak teljesen reális esélyük van még a továbbjutásra, a belgáknak gyakorlatilag semmi a két hazai buktával és a 0-3-as mérleggel. A Körmend ráadásul a hazai bajnokságot továbbra is veretlenül, 4-0-s mérleggel vezeti, úgyhogy nekik az otthoni környezetben van sikerélményük, és kezdenek egyre jobb játékot mutatni - teljes meccsekig fegyelmezett kosárlabdát még nem sikerült hozniuk, de a találkozók nagy részét már a legtöbbször uralják, Groningenben is győzelemre álltak 35 percig.

Borzasztóan fontos lenne ennek a meccsnek a megnyerése, és azért ez nem lesz egyszerű, hiszen otthon a Limburg a két másik ellenféllel szemben is eljutott 90 dobott pontig, a támadójátékukat nehéz megfékezni. A másik két gárda Belgiumban aratott győzelme miatt viszont nem szabadna kikapnia Pettyéknek a holnapi napon, hiszen akkor egyértelmű lépéshátrányba kerülnek például a Groningennel szemben.

Egy idegenbeli siker jelentősen egyszerűsítené a körmendiek továbbjutási esélyeit (ebben a verzióban jó eséllyel meg kellene verni a Groningent hazai pályán, többel, mint amennyivel kikapott a magyar együttes Hollandiában, és megvan a második hely), egy esetleges vereséggel viszont az is előfordulhat, hogy nem lesz a Körmend saját kezében a sorsa még két győztes hazai meccsel sem (ez akkor fordulhat elő, ha a Groningen nyerni tudna a Gravelines ellen, de egy mostani, Limburg elleni vereség azt is jelentené, hogy ha a hollandok hazai pályán verik a belgákat, akkor a körmendiek csak két győzelemmel lehetnek csoportmásodikok).

A mérkőzést nem közvetíti egyetlen csatorna sem, de lesz netes élőképes stream, ennek a linkjét a holnapi napon közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus