Besiktas - Szolnok 19:00 (SportM)

Holnap este 19:00-tól játssza utolsó mérkőzését a Szolnoki Olaj KK a EuroCup idei kiírásában - a magyar bajnok a Besiktas vendége lesz.

EuroCup, Első csoportkör, D-csoport, 10. forduló
Besiktas (török, 7-2) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-7)
2014.12.17., szerda, 19:00 (TV - SportM, 19:00)

Az ellenfelet az öt héttel ezelőtti mérkőzésre hangolódva részletesen is bemutattuk már, ezt EZEN A LINKEN elolvashatjátok. Annyi változás van náluk, hogy Patrick Miller mégis maradt a törököknél, viszont összesen eddig egy találkozón lépett pályára, az előző Eurocup-meccsen, Rigában.

A Besiktas a debreceni győzelme óta bombaformában van, hiszen a bajnokságban és a nemzetközi kupában is mindössze egy-egy mérkőzését vesztette el a gárda. A TBL-ben a Galatasaray verte őket, emellett viszont van 4 győzelmük az utóbbi öt forduló alatt, így 7-3-mal jelenleg a negyedikek a tabellán. A EuroCupban a Himki verte meg őket Moszkvában, igaz, alig (82-78), egyébként három győzelmet gyűjtöttek be a Union Olimpija (57-80), a Zenit (87-73) és legutóbb a VEF Riga (64-76) ellen. 7-2-es mérleggel jelenleg másodikok a D-csoportban.

Várható rotáció:
Lofton - Holland - Broekhoff - Johnson - Armstrong
Miller - Tunceri - Taskiran - Güler - Atsür - Senli - Bajramovic

A debreceni találkozó és az utóbbi egy hónap eredményei világosan mutatják, mennyire jó ez a csapat. Számukra ráadásul az összecsapás egyáltalán nem biztos, hogy tét nélküli lesz, hiszen csoportelsők is lehetnek még: ehhez nekik le kell győzniük az Olajt, a Himkinek pedig a Zenit ellen ki kell kapnia. Utóbbira sok esély nincs, tudni is fogják már a törökök az orosz "belharc" eredményét, hiszen azt a meccset két órával korábban játsszák majd, de hazai közönségük előtt nyilván nem akarnak botlani, főleg az előző hetek szárnyalása után.

Az Olajnál áll a bál, hiszen Lóránt Péter nem sérült, nem beteg, mégis pihentetik a csapatnál - erről tegnap este bővebben is beszámoltunk. A csapat ettől függetlenül a Krka ellen szinte végig vezetett, és úgy tűnt, kézben is tartotta végig a mérkőzést. A most következő sorozat azonban vízválasztó lehet ebben a szezonban, hiszen az isztambuli mérkőzést követően zsinórban négy idegenbeli összecsapás következik Dragan Alekszicsék számára az Adria Ligában is, méghozzá nem is a legkönnyebb ellenfelek - Cedevita, majd Partizan, illetve a Metalac és az Igokea - ellen.

Ennek a találkozónak már nincs tétje a magyarok számára, hiszen az Olaj mindenképpen ötödik helyen végez a csoportban. Az önbizalmat nagyban növelhetné egy siker, hiszen összesen egyszer tudott győzni ebben a szezonban az Olaj Magyarországon kívül - még a Mega Vizurát fektették két vállra pont egy hónapja, november közepén -, márpedig a most következő hetekben vagy változtatnak ezen a tendencián, vagy a EuroCup kiesés mellett az Adria Liga tabelláján is jócskán hátrébb fog kerülni a magyar alakulat.

Sok a sérült vagy éppen felépülő ember, de elvileg Brkicsen és Lóránton kívül mindenki bevethető lesz holnap. Ettől függetlenül a törökök állománya alapvetően is erősebb és jóval mélyebb a hat amerikaival, Broekhoff-fal, Bajramovic-csal és Tuncerivel, sokkal jobb formában is vannak, mint a Szolnok, úgyhogy az Olaj könnyű mérkőzésre semmiképp nem számíthat.

A találkozót 19:00-s műsorkezdettel közvetíti a SportM csatorna!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus