Bolognában is a bravúrért küzd majd a Perl-legénység

Újra idegenben, ezúttal a legendás Virtus Bologna otthonában küzd meg a két bajnoki pontért ma kora este Perl Zoltán Orlandina Basketje.

Velence után egy újabb hosszú és felettébb nehéz idegenbeli túra vár(t) Perlékre, a helyszín ezúttal Bologna, vagy ahogy az olaszok nagyon sokáig emlegették (főleg a Virtus Bologna és a Fortitudo Bologna sikereinek csúcsán) a Basket City. Ma a 15-szörös bajnok, Euroliga-, Saporta-kupa (a KEK trófea utóda volt) és EuroChallenge győztes Virtus Obiettivo Lavoro Bologna lesz az ellenfél. A legendás bolognai alakulat egykoron (a 90-es évek második felétől, majd 10 éven át) Európa krőzusa és egyik (kosárlabda) királya volt, felsorolni is nehéz, a sportág annyi klasszisa viselte a Virtus fekete-fehér mezét, a teljesség igénye nélkül: Cosic, Danilovics, Richardson, Komazec, Ginobili, Jarics, Rigaudeau, Szavics, Nesterovic, Woolridge, Strombergas, Langford, Smodis, Boykins, vagy éppen a ma az Orlandinával Bolognába érkező macedón Vlado Ilievski, aki a 2006/2007-es szezon során volt Bologna játékos.

A  bolognai kosárlabdázás jelene már nem ilyen fényes, a Fortitudo hosszú évek alsóbb osztályú sínylődése után idén jutott fel a másodosztályba, míg a Virtus Bologna stabil középcsapatnak számít az olasz első osztályban, a Serie A-ban. A Capo d' Orlandóhoz hasonlóan egy győzelemmel (óriási csatában verték otthon a Veneziát), és egy vereséggel (Brindisiben méretes "pofonba" szaladtak bele) álló bolognaiak jelenlegi kerete 5 amerikai játékosára épít, de mellettük az olasz kontingensük sem elhanagyolható, nézzük kikről van szó: az amerikaiak közül a csapatkapitány és ex Boston Celtics-profi Allan Ray - ő a szezon eleje óta sérült, ma sem fog játszani - , és a Miami Heattel 2012-ben NBA-bajnoki címet szerző center Dexter Pittman emelhető ki. Két hátvédjük közül Pendarvis Williams az előző évadban a kis híján az olasz első osztályba jutó Agrigento egyik vezére volt, míg Rod Odom a görög élvonalbeli KAOD-ot hagyta ott az itáliai kalandért. A Virtus 5. amerikai légiósa - Ray-hez hasonlóan már tavaly is Bologna-játékos volt - Abdul Gaddy a "bianconeri" első számú játékmestere. Az olaszok közül a Perl Zolival egyidős Simone Fontecchio nevét említhetjük először, a sokoldalú, elsősorban a 3-as poszton bevethető fiatal az egyetlen, aki olaszként helyet tudott követelni az légiósok között a kezdőötösben, és Zolihoz hasonlóan zsenge kora ellenére is meccsdöntő kulcsember lehet. Rajta kívül két magasembert említenénk még meg a bolognaiak olasz sorából: Valerio Mazzola már az olasz felnőtt válogatottban is bemutatkozott, míg Gino Cuccarolo nemcsak az olasz bajnokság legmagasabb játékosa, de a bolygónk rekordjait jegyző Guinness-book szerint a 60 milliós Olaszország legmagasabb embere is egyben, a maga 222 centiméterével.

Perlék nem túl jó előjelekkel vágtak neki a bolognai túrának, Velencében, a hosszabbításba torkolló bajnoki meccsük vége felé ugyanis amerikai erőcsatáruk, Lance Bowers súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Azóta ugyan kiderült, a baj nem olyan nagy, amilyennek elsőre tűnt, de Bowers-re legalább 4 hét kihagyás vár, így értelemszerűen Bolognában sem lehet ott a szicíliaiak egyik legjobbja. Bowers kiesésével a fiatal horvát magasember, Mladen Vujicevic került be a mérkőzés-keretbe, és Griccioli mester nem is zárta ki a horvát fiú pályára kerülését, ám valószínűleg inkább jóval rutinosabb honfitársa, Sandro Nicevic, illetve az elmúlt heti hiányzása után visszatérő grúz Niko Metreveli viheti el Bowers kieső játékperceinek többségét. Ennél jobb hír, hogy az Orlandina Basket, a csapat hétközi edzőmeccsén jól játszva, 74-61-re legyőzte a másodosztályú La Briosa Barcellonát, Perl Zoltán 12 ponttal csapata 3. legeredményesebbje volt a szerdai találkozón. Reméljük Zolit az is feldobja majd, hogy az olasz és az európai kosárlabdázás egyik szentélyében, a kosárlabdázás Scalájában, a 10 ezres Unipol Arénában, a Serie A egyik legnagyobb közönsége előtt léphet fel és mutathatja meg tehetségét.

A vasárnap 18:15-től kezdődő Obiettivo Lavoro Bologna - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, az Orlandina Basket idegenbeli bajnoki mérkőzéseit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 3.. fordulójának további programja:

Reggio Emilia -  Vitasnella Cantù 97-92
Manital Torino -  Reyer Venezia  18/10 12:00 Sky Sport2
Dolomiti Trento -  Pistoia  18/10 18:15  
Varese -  Vuelle Pesaro  18/10 18:15  
Vanoli Cremona -  JuveCaserta  18/10 18:15  
Dinamo Sassari -  Enel Brindisi  18/10 20:45 Rai Sport2
Sidigas Avellino -  EA7 Milano  19/10 20:45 Sky Sport2

             A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető 

 

Fotók: Facebook/Orlandina Basket

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus