Bonnba látogat a Falco

Szerda este 20:00-tól a magyar bajnok német csoportellenfeléhez látogat annak reményében, hogy meg tudja ismételni az "odavágó" eredményét sérülésektől tizedelt ellenfelével szemben.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 11. forduló
Telekom Baskets Bonn (német, 6-4) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5-5)
2020.01.15., szerda, 20:00

A németek múltját, keretét az első egymás elleni mérkőzés előtt, november elején bemutattuk már. Azóta annyi változás történt, hogy Stephen Zimmerman kézsérülése miatt leigazolták december végén Alec Brownt, egy hete pedig Eugene Lawrence-t is a hátvédsorba. Előbbit 2014-ben draftolta a Phoenix Suns, a szezont a Nyizsnij Novgorodnál kezdte. Utóbbi anyagi gondok miatt távozott a görög Ionikos együttesétől, 2014 és 2016 között pedig már játszott Bonnban, ismerős arc tehát.

Várható rotáció:
Frazier - Bartolo (?) - McKinney-Jones - Simons - Brown
Lawrence/Saibou - Lischka - Szubotics - Breuing (?) - Zimmerman/De Oliveira

Lawrence most fog bemutatkozni az idei Bajnokok Ligájában, de ismerős a sorozatban: három évig vezette a CEZ Nymburkot, és ez idő alatt az egész mezőny harmadik legtöbb gólpasszát osztotta ki, 44 meccsen 239-et. Mindemellett a BL örökranglistájának Top10-ében található a szerzett labdákat tekintve is 59 labdalopással - komoly erősítés lehet az ő érkezése. Van azonban problémája bőven a Bonnak...

Egyrészt az, hogy a csapatkapitány, TJ DiLeo szalagszakadást szenvedett a bal lábfejében a hétvégén, a Braunschweig elleni bajnokin, 4 hetet kihagy, ő tehát biztosan nem lesz bevethető. Emellett Martin Breuing agyrázkódást kapott, a Bundesliga egyik legjobb védőjének tartott Yorman Polas Bartolo pedig térdszalagproblémával küzd, miután ütközött egyik ellenfelével. Zimmerman ugyan felépült, és valószínűleg játszani fog holnap, a németek kerete pedig rendkívül mély, így kibírhatja DiLeóék hiányát, de semmiképp sem ideális a hazaiak helyzete.

Másrészt a formával is óriási gondjaik vannak, rettenetesen kétarcúak. A német élvonalban 2-12-vel az utolsó előtti helyen állnak, az 1-3-as kezdés után tehát semmilyen szinten nem sikerült javítaniuk - december 7-én verték a még náluk is gyengébb MBC-t, azóta csak vereségek jöttek, legutóbb hazai pályán a Braunschweigtől kaptak ki (85-90). A BL-ben más a helyzet: a Falco elleni hatalmas zakó (91-59) után ötből négyet nyertek, győztek többek között hatalmas meglepetésre Dijonban (66-78) és Zaragozában (72-77) is, és a PAOK (83-85), valamint a legutóbbi, Besiktas (80-76) elleni vereségük is teljesen vállalható volt. A Bajnokok Ligája D csoportjában mutatott játékuk és eredményességük azért óvatosságra int, hiába van ott az első egymás elleni meccs és a sérülések.

A magyar bajnok továbbra is jó formában van, az első osztályban nagyon magabiztosan menetel, a BL-ben pedig sikert sikerre halmoz a múlt heti, Zaragoza elleni vereség ellenére is (70-77). Alapvetően sem lenne esélytelen Gasper Okorn együttese Bonnban, azt már láthattuk Szombathelyen, hogy bőven elkapható ez a társaság, a jelenlegi helyzetben pedig pláne jó esélyek mutatkoznak egy újabb idegenbeli győzelem megszerzésére. Az nagy kérdés, hogy DiLeo kiválása, illetve Lawrence érkezése milyen irányba billenti majd el az együttest, illetve hogy a Bartolo-Breunig kettősből ki tudja vállalni esetleg a játékot, és ki az, aki nem. Otthon még így is a Bonn számít favoritnak, de a Falco győzelme egyáltalán nem lenne meglepetés.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de az élő internetes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus