Bravúr-győzelem egyik vezére volt Lóránt!

Lóránt Péter újra bizonyította a magyar virtus erejét, harcossága, triplái, lepattanói, büntetőzése bravúros sikerre vezette a Pesarót.

Openjobmetis Varese - Consultinvest Pesaro  70 - 80

Lóránt Péter újra odatette magát, a magyar középjátékos 32 játékperc alatt 13 ponttal (1/7 duplából, 2/4 triplákból, 5/6 a büntetővonalról), 8 lepattanóval (5 védő, 3 támadó), 5 kiharcolt faulttal, 1 blokkal, 1 assziszttal, 2 eladott labdával és 2 beütött hibával a Vuelle Pesaro varesei meglepetés diadalának egyik főszereplője volt!

Nem úgy indult a találkozó, hogy a végén a vendégek ünnepelnek majd, a hazai pálya előnyét élvező egykori 5-szörös BEK/Euroliga győztes Varese hamar magához ragadta a kezdeményezést, és eredményes játékkal jelezte, hamar dűlőre akarja vinni az ütközetet. Az első vendég pontokat honfitársunk szerezte, a hárompontos kosár egyben Péter "Varese-átkának" (a 2012/2013-as római szezonjának majd félszáz mérkőzése alatt csak a Varesének nem tudott "beköszönni") gyors végét is jelentette, de az első negyedben csak Péter és centertársa, Wally Judge volt eredményes a látogatók oldalán, ez pedig csak arra volt elég, hogy az eredmény után fussanak.

De hogy ez a Pesaro, az új mester és két új igazolása (Lóránt és Wright) révén, főleg harcossága terén már nem ugyanaz az alakulat, mint ami egy hónapja is volt, azt múlt héten, a Brindisi elleni elbukott bajnokin is láthattuk, de már akkor éreztük, ez a fajta harcmodor és elszántság gyümölcsöző lehet majd a jövőben. Azt azonban magunk is csak titokban reméltük, hogy ilyen hamar eredményesség is párosul majd ehhez. Azt jó látni, hogy a  29 éves magyar válogatott valóban vezére is tud lenni fiatal olasz alakulatának, és amennyiben főleg a közeli és középtávoli dobásainak pontosságán javítani tud (ez ma némileg rontotta játékának minőségét), statisztikai mutatóiban is nagyon komoly (fél) idény elé nézhet még. Visszatérve a mai varesei diadalra, döntő jelentőségű volt, hogy ma végre csapatként funkcionált a Pesaro, a három kulcsember (Laquinton Ross - Chris Wright - Lóránt Péter) mellé ezúttal már Bernardo Musso és Wally Judge is felnőtt, mi több, a mérkőzés egyes fontos szakaszaiban Tomasso Raspino, Nicolo Basile és a sérüléséből felépülő Anthony Myles is jelezte, lehet rájuk számítani.

Az már kevésbé jó hír, hogy óriási meglepetésre Lóránték közvetlen riválisa, a Caserta is nyerni tudott, méghozzá szintén idegenben, Brindisiben, így az utolsó és egyetlen kieső hely nem került messzebb a Pesarótól, nem igazán lélegezhetnek fel, az viszont több mint biztató, hogy a Varese legyűrésével a középmezőny hátsó fertálya is a piros-fehérek látótávolságába került.

A Consultinvest Pesaro legközelebb február 8-án, vasárnap este 20.30-tól (a RaiSport 1 élő közvetítése mellett) a Hanga Ádámmal felálló Sidigas Avellinót fogadja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus