Bravúrra készül a Körmend!

Újabb nehéz, ám nem megoldhatatlan feladat előtt áll az EuroChallenge csoportkör negyedik játéknapjára készülő Inkognito Fashion Körmend BC. Kedd este, 18 órától a vasiak megkezdik a visszavágók körét, csoportbeli utolsó hazai mérkőzésükön fogadják azt a Triumph Ljubercit, mellyel szemben két és fél negyeden keresztül tartották magukat az idei sorozat nyitómérkőzésén.

EuroChallenge, Első csoportkör, D csoport, 4. forduló
Inkognito Fashion Körmend BC (magyar, 1-2) - Triumph Ljuberci (orosz, 3-0)
2013.12.03., kedd, 18:00

Az EC legponterősebb játékosa, Courdon Higgins vezetésével érkező csapat magabiztosan, lehengerlő támadójátékkal menetel a sorozatban (89,3 pont/mérkőzés). A Kijevet belegyalulták a parkettbe, s a Medgyes elleni mérkőzés is csak azért torkollt hosszabbításba (Rakovics nélkül álltak ki), mert az oroszok maguknak tették nehézzé a találkozót. Ha Körmenden is nyerni tudna a Ljuberci, akkor bebiztosítaná helyét a legjobb 16 között. A fent említett játékos kikapcsolása kulcsfontosságú lesz a piros-feketék szempontjából, ahogy Chappell és a két magasember, Landry és Rakovics játékának levédése is.

Utóbbi két játékos közel 14 lepattanót és 30 pontot tesz a közösbe mérkőzésenként. A sérüléséből visszatérő Landry, aki kvázi megnyerte a meccset a Triumphnak az első játéknapon, nagyon jól működő kettős alkot a szerb játékossal. A VTB Ligában menetelnek, az elmúlt hónapban csupán a CSZKA Moszkva tudta legyőzni őket. Elsősorban a légiósokat kell semlegesíteni, mivel az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy bár tehetséges orosz játékosok állnak Karaszev mester rendelkezésére, ők nem tudnak olyan teljesítményt hozni, mely adott esetben befolyásolná egy-egy mérkőzés kimenetelét.
 
Várható rotáció:
Higgins – Zarjasko – Kulagin – Landry – Rakovics
Vihrov – Chappell – Kuzjakin – Valijev - Lazarev
 
Hencsey Tamás vezetőedző a Falco elleni rangadó előtt úgy nyilatkozott, hogy a nemzetközi versenysorozat pozitív hozadékai majd a bajnoki idény második felében kamatozhatnak a piros-fekete együttes számára, úgy, mint a legutóbbi idényben. A vasi rangadó megnyerése újabb lendületet adhatott Ferencz Csabáéknak, függetlenül a sok sérüléstől, El-Amin játékengedélye körüli hercehurcától.

Az EuroChallenge küzdelmeit az orosz együttes otthonában kezdték a körmendiek, ahol egészen a harmadik negyedig nagyon jól tartották magukat. A következő két nemzetközi meccset hazai környezetben játszhatták. Előbb a Medgyest fogadták, nyerhető meccsen szenvedtek vereséget, majd a Kijev ellen a sírból küzdötték vissza magukat a meccsbe, közel húsz pontos hátrányból egyenlítettek, a hosszabbításban pedig kiharcolták a győzelmet, életben tartották továbbjutási reményeiket.

A vasiak keretéből Farkas Attila a legpechesebb, aki alig épült fel a Kijev ellen beszedett sérüléséből, a múlt héten egy edzésen újabb probléma került a kartonjára, ám bizakodásra adhat okot, hogy szombaton már beöltözött, melegített a társakkal. Török Rolland és Ferencz Csaba egyaránt ujjsérüléssel küszködnek, ám ahogy a Falco, úgy a Ljuberci ellen sem kímélik majd magukat a sikeresség érdekében.

A lepattanózás, s a palánk alatti védekezéshez elengedhetetlen Zsarko Rakocsevics frissessége. A hétvégén a második félidőben javult fel játéka, ha azt a teljesítményt, vagy akár jobbat is tud hozni, valamint javulnak sérülései, akkor – társai segítségével - fel tudja venni a versenyt a Rakovics – Landry duóval szemben. Muhammad El-Amin ponterős, meggyőző játékkal mutatkozott be, kijelenthető, hogy berobbant az együttesbe. Jobban, szervezettebben működött vele a piros-fekete alakulat, mint elődjével, joggal bíznak a szurkolók, vezetők a hasonlóan jó folyatásban, akár már a keddi összecsapáson.

A keret erőssége, az oroszországi mérkőzés tapasztalatai alapján a Triumph felé billen a mérleg nyelve a győzelemmel kapcsolatos kérdésben, ám a hazai pálya, a szombati találkozó jótékony impulzusai, valamint a csapategység a Körmend esélyeit növeli. Tény, a bravúr kategóriába tartozna, ha a vasiak le tudnák győzni Karaszev mester tanítványait, ám nem földtől elrugaszkodott gondolat bízni a sikerben. Szervezett játékkal, precíz védekezéssel szoros meccsre késztethetnék az oroszokat Ferencz Csabáék, s egy esetleges győzelemmel elérhető közelségbe kerülne számukra a csoportból való továbbjutás.

Várható rotáció:
Moore – El-Amin – Ferencz – Török – Rakocsevics
Kutasi – Sonyák – Sömenek (Kusnyer) – Farkas - Grebenár

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért.

Hajrá Körmend! Hajrá magyar kosárlabda!

 

Fotók - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus