Buducsnoszt - Szolnok 21:00 (SportM)

Holnap este 9 órától a Szolnoki Olaj KK együttese a Buducsnoszt vendége lesz az Adria Liga 10. fordulójában. Lássuk, mi várható a meccsen!

Adria Liga, alapszakasz, 10. forduló
Buducsnoszt (montenegrói, 8-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-4)
2014.11.29., szombat, 21:00 (TV - SportM, 21:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni (hátulról a második a podgoricai együttes).

Az Adria Ligában eddig szinte hibátlan idényt futnak. A hatodik fordulóban ugyan kikaptak az eddig 100%-os és toronymagas esélyes Crvena Zvezdától, ám ezen kívül csak győzelmeket értek el, így 8-1-gyel a második helyen állnak a tabellán - mérlegük és állományuk alapján ők az egyetlenek papíron, akik felvehetik a versenyt ebben a kiírásban a belgrádi szupercsapattal.

A EuroCupban már jóval másabb a helyzet, ott ugyanis 7 forduló után ugyanúgy állnak az F csoportban, mint az Olaj a D-ben, 2-5-ös mérlegük van, ami egy ilyen kerettől hatalmas csalódás - tavaly is leszerepeltek, idén azonban még magasabbak voltak az elvárások velük szemben. Nekik azért reális esélyük van még a továbbjutásra, hiszen a 4-5. helyen holtversenyben állnak a Ventspilsszel, és egy fokkal könnyebbnek tűnik a sorsolásuk, mint a letteké.

Várható rotáció:
Cook - Szuad Sehovics - Popovics - Vitkovac - Planinic
Capin - Reynolds - Sheehey - Szubotics - Dasics

Borzalmasan mély a keretük, a 219 centis Robert Rikic, vagy a még csak 20 esztendős, az Adria Ligában a legutóbbi 1-2 évben is bizonyító irányító, Nikola Ivanovics csak mutatóban kerültek eddig pályára ebben a szezonban. A korábbi évekből megszokhattuk, hogy hajtós, kemény kosárlabdát játszanak a montenegróiak, nincs ez másképp most sem a sztárokkal teletűzdelt keret ellenére sem. Igazi húzóemberük idén sincs - bár Szuad Sehovics a 7. az MVP listán jelenleg (16.56), rajta kívül még további hárman vannak a Top25-ben (Cook, Dasics és Reynolds), a minőség tehát adott.

A korábbi évekkel ellentétben elég sok pontot átlagolnak (81.11, harmadikok ezzel a ligában), de ez a nyári erősítések miatt érthető is. Gyakorlatilag majdnem mindenben a mezőny legelejéhez tartoznak. A duplákat ők értékesítik a legjobb százalékkal (56.11%), viszont érdekesség, hogy a vonalról egyáltalán nem céloznak pontosan (70.26%) - itt a magasemberek közül Vitkovac (8/13, 61.5%), Dasics (9/17, 52.9%) és főleg Planinic (19/35, 54.3%) okozhat gondot saját csapatának. A tripláknál a kisemberekre, főleg Cookra (11/32, 37.5%), Popovicsra (6/16, 37.5%), és leginkább Reynoldsra (13/27, 48.1%) kell vigyázni.

Összességében nézve azért nem sok olyan pont van, ahol ezt a montenegrói együttest megfoghatja az Olaj, hiszen 12 főt egészen nyugodtan be tudnak dobni bármelyik mérkőzésen, és kis túlzással két sornyi kezdőjátékos áll rendelkezésükre.

A Szolnok egy nagyon magabiztos sikeren van túl, a VEF Riga felett aratott 96-84-es győzelemhez kétség sem férhetett, ráadásul ezzel az utóbbi négy meccséből hármat hozott a magyar bajnok - a Mega Vizurát idegenben, a Zadart a Tiszaligetben verték az Adria Ligában, a Zenit elleni vereséget pedig hét közben javították a lettek ellen. Ezzel a mérkőzéssel egy kemény öthetes periódust kezd meg Dragan Alekszics együttese, hiszen a következő 10 meccséből 8-at idegen környezetben kell megvívnia, az Adria Ligában a következő 7 mérkőzésből 6-ot.

Annyi bizonyos, hogy a Crvena Zvezda és a Himki Moszkva elleni ütközetek után ezen a találkozón van a legkevesebb esély a győzelemre, semmilyen nyomás nincs a játékosokon, hiszen a Buducsnoszt állománya papíron sokkal erősebb, ráadásul ők játszanak otthon. A hazaiak a múlt - eddig 4-0 a montenegrói együttesnek az egymás elleni összevetés -, illetve a jelenlegi erőfölényük miatt némileg elbízhatják magukat, ráadásul szerdán kötelező nyerniük a Stelmet Zielona Gora ellen, különben szinte biztosan kiesnek a EuroCupból - könnyen lehet, hogy már arra a találkozóra koncenterálnak fejben.

Ettől függetlenül masszív esélyes a Buducsnoszt, hiszen ahogy korábban írtuk, nagyon mély és minőségi kispaddal rendelkeznek, szinte bárki képes nyerőemberré előlépni, úgyhogy az Olaj jó játéka mellett majdnem a teljes csapatuk betlije kellene egy idegenbeli bravúr eléréséhez.

A találkozót a SportM csatorna 21:00-s műsorkezdettel közvetíti.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus